5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Özalp'ta renkli gece

Van'ın Özalp ilçesinin Dönerdere köyündeki lise ve ilköğretim okulu öğrencileri tarafından 'Dönerdereliler Gecesi' düzenlendi.


İlçe Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen ve ilçe merkezi ile Dönerdere köyündeki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecede ülkenin bölgelerine ait halk oyunları gösterileri yapıldı. Özellikle Kafkas ve Karadeniz yöresine ait oyunlar büyük beğeni topladı. Öğrenciler, şiirler, Türk halk müziği parçaları ve skeçler ile geceye renk katarken, gece, 'Gitarın Sultanları' gurubunun konseri ile son buldu.


Öğrenci velisi olan ve bağlaması ile türkülere eşlik eden Ayhan Özbek, öğrencilerin 5 aya yakın bir süredir bu geceye hazırlandıkları anlatarak "Bütün Dönerde köyü halkı gibi ben de bütün işimi gücümü bırakıp bu çocuklara destek verdik. Bu kadar emeğin sonunda devlet büyüklerimizin gecemize katılmasını beklerdik ancak olmadı. Çocuklarımızın bu yüzden morali bozuldu. Buna rağmen emeğimizin karşılığını fazlasıyla aldık. Sağolsunlar Özalp halkı ve Dönerdere köyü halkı bizleri yalnız bırakmadı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 17:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?