2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Özalp'ta terör operasyonu

Özalp ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde terör örgütünün dağ kadrosuna katılmak isteyen 2 kişi ile bunlara kuryelik yapan 3 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Özalp İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde İran İslam Cumhuriyeti topraklarında faaliyet gösterin PKK/Kongra-Gel terör örgütün dağ kadrosuna katılmak isteyen H.T. ve kardeşi olan E.T.'nin , kendilerini dağ kadrosuna götürecek olan Ş.Y. ile telefonla görüştükten sonra Diyarbakır'dan Van'a geldiği bilgisine ulaşıldı.

Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen ekipler, E.T.'yi takibe alarak kendilerine kuryelik yapacak olan Ş.Y., A.T. ve M.K. isimli şahıslarla Özalp ilçesine bağlı Oymaklı köyünde bir araya geldiler. Şahıslar A.T. yönetimindeki 65 HC 975 plakalı minibüsle İran İslam Cumhuriyeti topraklarında bulunan PKK terör örgütünün dağ kadrosuna gittikleri esnada jandarma ekiplerinin yaptığı başarılı operasyon sunucu şahıslar yakalanarak gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 10:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?