3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Özalp'te KÖYDES çalışmaları

Özalp İlçe Kaymakamı Halil Berk, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Kaymakam Halil Berk, encümen üyeleri ve İlçe Özel İdare mühendisleri ile birlikte 2008 yılı KÖYDES projesi kapsamında yol, su ve okul yatırımlarının yer aldığı çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı. Çubuklu köyü ve mezralarında içme suyu şebekesini kontrol eden Kaymakam ve beraberindekiler köylülerle bir süre sohbet etti. Çubuklu köyünde yetersiz olan 75 tonluk su deposunun yerine 250 tonluk yeni su deposu yapıldığını belirten Kaymakam Halil Berk, köy içi ve mezralarına yeni bir şebeke hattı yapılması çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kaymakam Berk, "Yeni Dönerdere ve Dorutay köylerinin yıllar önce yapılmış mevcut içme suyu şebekelerinin yenileme çalışmaları tamamlandı. Boğazkesen köyünün mevcut içme suyu deposu yeterli olmadığından, birliğimiz tarafından yapılan ihale sonucunda anahtar teslimi 150 tonluk yeni su deposu yapılmaktadır. Aşağı Akçagöl köyü Gündüzler mezrasının içme suyu şebekesinin etüt ve proje işlemlerinin ardından yapılan ihale sonrasında çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Saray-Yünkuşak ve Savatlı-Boğazken köylerinde devam eden asfalt çalışmalarını da inceleyen Kaymakam Halil Berk, sezon sonuna kadar çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ifade etti. Kaymakam Berk, "Özalp-Saray yol ayırımında bulunan Sarıköy ve Yünkuşak grup köy yoluna 10 kilometrelik 2. kat asfalt yapılması için birliğimiz tarafından ihale yapılarak çalışmalar başlatılmıştır. Öte yandan Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan Savatlı ve Boğazkesen grup köy yolunun ise 12 kilometre 2. kat asfalt çalışmaları da devam ediyor. Sezon sonuna kadar çalışmalarımız aralıksız sürecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 16:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?