5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Özel bakımevinde darp iddiası

Van'da özel bir bakımevinde kalan 31 yaşındaki epilepsi hastası kadının darp edildiği iddia edildi.

Önce polise şikayette bulunan hasta yakınları, ardından da polis eşliğinde hastalarını sırtlarına alarak Van Adliyesi'ne götürerek bakımevi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundular.


Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde oturan Yalvaç ailesi, en büyük kızları olan 31 yaşındaki Halime Yalvaç'ı çocuk yaşta yakalandığı epilepsi hastalığı sebebiyle özel bir bakım evine yatırdı. Hastalarının 6 ay boyunca bakım merkezinde kaldığını ifade eden Yalvaç ailesi, bakım merkezinin 3 günce kendilerine 'Halime ölüyor' diye kendilerine teslim edildiğini söylediler. Halime Yalvaç'ın amcaoğlu Zeki Yalvaç, Halime Yalvaç'ı her hafta düzenli olarak ziyaretine gittiklerini söyleyerek, "Geçen hafta yengem kontrol için bakım evine gitti. Yetkililer, hastanın Gevaş'a pikniğe götürüldüğünü söylemişler. Sonradan öğrendik ki, hasta bakım evinde dövülmüş ve hastaneye yatırılmış. Bizim de bundan haberimiz yok. 13 Temmuz günü hastamızın durumu ciddileşince bizi telefonla arayarak 'Gelin hastanızı alın durumu çok ciddi, ölecek' dediler. Biz de gidip hastamızı hastaneden aldık. Evde çamaşırlarını değiştirince vücudunda darp izlerini gördük. Vücudunun her yerinde darp izleri vardı. Bunun üzerine önce polise şikayette bulunduk.


Sonra polisin de yardımıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi.
Hastalarını bakım merkezine teslim ettiklerinde durumunun iyi olduğunu savunan Yalvaç, bakım evine yürüyerek gittiğini ancak 6 ay sonra sırtlarında eve götürdüklerini ileri sürdü. Yalvaç, "Hastamızın özel bakıma ihtiyacı olduğu için buraya yatırdık. 6 ay önce durumu gayet iyiydi. Yemesi içmesi de vardı. Şimdilerde 20 kiloya kadar düşmüş. Şimdi mama ile besleniyor. Anladığımız kadarıyla kendisine sürekli işkence yapılmış. Bunu oradaki görevliler mi, yoksa diğer hastalar mı yapmış onu bilemiyoruz. Konunun araştırılmasını ve suçluların cezalandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ise konuyu internet sitelerindeki haberlerde öğrendiklerini, oluşturulan bir komisyonla konuyu inceleyeceklerini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 20:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?