5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Özel çocuklardan özel program

ÖZEL ÇOCUKLARDAN ÖZEL PROGRAM

Van'da, üstün yetenekli çocukların eğitimi amacıyla çalışmalar yapan Van Bilim ve Sanat Merkezi'nin, iletişim araştırmacısı Prof. Dr. Sedat Cereci danışmanlığında güncel olayları, tarihsel ve kültürel birikimleri, yaşamın değişik alanlarındaki bilgileri konu edinen bir radyo programına başlayacakları bildirildi.

Aralık ayında Esra FM radyo kanalında yayına başlayacak olan programda, ilköğretim öğrencilerinin yaşadığı sınav geriliminden, öğrencilerin gelecek kaygısı ve meslek seçimine; çocukların beslenmesinden toplumdaki kültürel sorunlara kadar değişik konuların işleneceği, programlara konularla ilgili konukların davet edileceği öğrenildi.

Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinin gözetiminde merkez öğrencileri tarafından hazırlanacak olan radyo programında, bir çocuğun yaşamı boyunca ihtiyacı olan bilgi ve donanımın aktarılmasının amaçlandığı; çocukların aklından ve ağzından yansıyan programın bir tür sesli bilgi kaynağı olarak tasarlandığı açıklandı. Öğrencilerin araştırmalarla oluşturacağı program metinlerinin bir bilgi kaynağına dönüşeceği düşüncesiyle programın adının "MEMBA" belirlendiği belirtildi.

Önceki yıllarda bir televizyon kanalında "Armağanlı Çocuklar" adlı programı hazırlayan Bilim ve Sanat Merkezi'nin, Türkiye'de kazandığı ulusal proje başarılarının yanında uygulamalı sanat çalışmalarıyla da öğrencilerinin donanımını güçlendirdiği dile getirildi. Üstün yetenekli çocukları Türkiye'nin geleceği için hazırlayan Bilim ve Sanat Merkezi yönetim ve öğretim kadrosunun da, sıradan bir eğitim yerine Türkiye'yi yönetecek ve uluslararası alanda Türkiye'nin yüzünü ağartacak öğrencileri yetiştirmek için özveriyle çalıştıkları vurgulandı.

Van Bilim ve Sanat Merkezi'yle 3 yıldır ortak çalışmalar yürüten Prof. Dr. Sedat Cereci de, BİLSEM öğrencilerinin hazırlayacağı radyo programının, Van'ın eğitim ve kültür yaşamında önemli rol oynayacağını söyledi. Üniversitenin kendisine vermediği desteği Bilim ve Sanat Merkezi'nin verdiğini, üniversitede yapılamayan bilimsel çalışmaların BİLSEM'de yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Cereci, 'Memba' adlı program çalışmalarının, Van Bilim ve Sanat Merkezi'nin kurmayı tasarladığı radyo kanalı için sağlam bir altyapı oluşturması açısından titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

İlk bölümü aralık ayının ilk haftasında yayınlanacak olan programın ilk konusunun öğrenciler ve SBS sınavları olacağı, programa Van Valisi Münir Karaoğlu'nun da konuk olarak katılacağı açıklandı.

ÖZEL ÇOCUKLARDAN ÖZEL PROGRAM
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 15:07:01
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 16:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?