2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Özel güvenlik elemanları derneği

Van'da Özel Güvenlik Elemanları Derneği (ÖZGE-DER) kuruldu.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zahir Çakır, faaliyet gösteren özel güvenlik şirketlerini ve sertifikası olan güvenlikçileri bir çatı altında toplamak amacında olduklarını belirtti.

Öztatarlar İş Merkezi'nde bulunan dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen ÖZGE-DER Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Çakır, derneğin kuruluş amacı hakkında bilgi verdi. Derneğin Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Çakır, Türkiye'deki tüm güvenlik şirketlerince kurulmuş ve daha sonra konfederasyona dönüştürülen bir derneğin bulunduğunu kaydetti. Bu derneğin güvenlik çalışanlarından ziyade işverenlerin haklarını savunduğunu kaydeden Çakır, ancak kurdukları derneğin tamamen güvenlik çalışanlarına yönelik olduğunu ve yönetiminin de bu kişilerden oluştuğunu söyledi.

Derneğin gayesinin başta Van olmak üzere Türkiye genelinde faaliyet gösteren özel güvenlik şirketleri ile özel güvenlik sertifikası taşıyan güvenlikçileri bir çatı altında toplamak olduğunu vurgulayan Çakır, "Derneğimizin amacı, özel güvenlik elemanlarının var olan sorunlarını tespit ederek sistemli ve düzenli olarak çalışmalar yapmak ve sosyal çerçeve içinde çözmek kavuşturmaktır. Kalifiyeli güvenlik personeli yetiştirmek, yetişen bu personelin istihdamına katkıda bulunarak onlar için eğitim seminerleri düzenlemek ve mesleki kurslar açmak istiyoruz" dedi.

Van'da güvenlik sertifikası olan bin 250 kişinin bulunduğunu da belirten Çakır, bunların sadece 750'sinin herhangi bir kamu ve özel şirkette iş bulabildiğini, geriye kalanların ise işsiz olduğunu vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 13:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?