5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Özel Serhat Lisesi'nden 15 proje

Van Özel Serhat Lisesi'nin, Türkiye Bilim ve Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlemiş olduğu Liseler Arası Proje Yarışması'na, 8 matematik, 1 fizik, 2 kimya, 1 biyoloji, 1 bilgisayar,1 tarih, 1 sosyoloji olmak üzere toplamda 15 projeyle katılmaya hak kazandığı belirtildi.

Okul Müdürü Hayrettin Kaya, bu sayının Özel Serhat Lisesi tarihinde en yüksek katılım sayısı olduğunu belirtti. Kaya, bu tür başarıların kendileri için sürpriz olmadığını, okul tarihinde bölgeyi ve Türkiye'yi gururlandıran başarıların alındığını belirterek "Emeği geçen bütün öğretmenlere ve öğrencilere teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

Özel Serhat Lisesi Proje Koordinatörü Ömer Öz ise öğrencilerin proje yarışmasına azimli bir şekilde uzun bir çalışma evresinden geçerek hazırladıklarını belirtti. Öz "Özellikle günümüz dünyasında eğitim-öğretim faaliyetleri pratik bir nitelik arz ediyor ve elde edilen bilgiler günlük hayatta kullanılması durumunda değer kazanıyor. Proje çalışmaları da insanlığa fayda sağlama noktasında ve bilginin değerinin ortaya çıkmasında bir araç olduğundan bu aracı en iyi şekilde kullanmak biz eğitimcilerin görevidir. Ayrıca yapılacak olan olimpiyatlara da yoğun bir şekilde çalışıyoruz ve olimpiyatlarda geleneksel hale gelen başarılarımız devam edecektir" diye belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 12:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?