3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Özerk Diyanet-Sen'den açıklama

Özerk Diyanet ve Evkaf Sendikası (Özerk Diyanet-Sen) Van Şube Başkanı Yusuf Adli, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın genel müdürlükten çıkarılarak yerine diyanet ve vakıf bakanlığı kurulması gerektiğini söyledi. 

Sendika binasında 'Camiler ve Din görevlileri Haftası' nedeniyle bir basın açıklaması düzenleyen Yusuf Adli, camilerin sadece namazgah yerleri olmadığını, asli unsurlarını kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti. 

Camilerin bünyelerinde aşevi, okuma salonları, bayanların camilere katılımlarını sağlayacak bölümlerinde olması gerektiğini belirten Adli, "Beytullah'ın şubeleri olan camilere toplumumun her kesimimin uğrayabileceği ve o ulvi havayı teneffüs etmelerinin zemin ve imkanları sağlanmalıdır. Her türlü meselenin konuşulup görüşüldüğü karargah mekanı olarak camiler, peygamberimizin ashabı eğittiği bir mektep olarak, günümüze kadar çok önemli vazifeler icra etmiş ve etmeye devam etmektedir" dedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı personeline teşkilat yasası çıkarılarak, kurum personelinin nesne olarak değil özne olarak görülmesi gerektiğine ifade eden Özerk Diyanet-Sen Başkanı Yusuf Adli, "Küresel ölçekte projelerin günümüzde din adamı ve diyanet pasif durumda olmamalıdır. Medeniyetin münşi ve İslam dini ve onun görevlileri insanlığa Kuran-ı Kerim mesajıyla yeniden inşa ve huzur bulma kabiliyeti ve azmi günün aydınlığı gibi bir gerçektir. Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın diyanet camiasına ve cemaatimize yine halkımıza hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:36:36
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 16:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?