7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Özürlü kadının büyük sevinci

ÖZÜRLÜ KADIN EVE MAHKUM OLMAKTAN KURTULDU

Van'ın Muradiye ilçesinde yaşayan ve muhtaç olduğunu belirtilen bedensel özürlü Hediye Şahin'e İstanbul Bedensel Engelliler Derneği tarafından tekerlekli sandalye verildi.

Muradiye Sosyal Aktivite Derneği (MURSAD) Başkanı ve Yenişehir Mahalle Muhtarı İhsan Yay ile yönetim kurulu üyeleri olan Selim Yavuzer, Yaşar Keskin, Orhan Behçet ve Nuri Çelik tarafından evinde ziyaret edilerek tekerlekli sandalyesi teslim edilen 39 yaşındaki Hediye Şahin, desteği sağlayan herkese teşekkür etti. İlçenin Yenişehir Mahallesi'nde ikamet eden Hediye Şahin, yalnız yaşadığını ve mağdur durumda olduğunu belirterek, "Daha önce kaymakamlık tarafından bir tekerlekli sandalye tarafıma verilmişti.

Ancak vücudumun ağır olması, yolların çok kötü olması sebebiyle kısa sürede yıprandı, kırıldı. Hiç bir yere çıkamıyordum. Tek başıma yaşıyorum. Bir tekerlekli sandalyeye ihtiyacım vardı. Maddi durumum elverişli olmadığından alamıyordum. Mahalle muhtarı ve diğer yetkililer sayesinde yeni bir tekerlekli sandalyem oldu, çok sevindim. Allah sebep olanlardan razı olsun" dedi.

MURSAD Derneği Başkanı ve Yenişehir Mahallesi Muhtarı İhsan Yay "Mahallemizde ikamet eden Hediye Şahin, fakir ve bedensel özürlü olduğunu, tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu, bunu alacak durumda olmadığını tespit ettiğimde çok üzüldüm. Şahsın bir fotoğrafını çektim ve İstanbul'daki derneğe gönderdim. Oradaki yetkililerde çok kısa bir süre içerisinde mağdurun ihtiyacını karşıladılar. İlçem ve mağdur durumda olan Hediye Şahin adına teşekkür ediyorum. İstanbul Bedensel Engelliler Derneği ilgilinin

yardımına ivedi olarak yetişti. Bu da bizleri çok sevindirdi. Sandalyeyi üyelerimle birlikte kendisine teslim ettik. Bir özürlüyü sevindirdik ve onun duasını aldık. Çok sevinçliyim" dedi.

ÖZÜRLÜ KADIN EVE MAHKUM OLMAKTAN KURTULDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 11:04:03
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 12:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?