5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Papuç fırlatan şahıs gözaltında

Van'da AK Partili belediye başkan adaylarının tanıtımını yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katıldığı programda, belediye başkanının konuşması sırasında ayakkabısını platforma fırlatan bir kişi gözaltına alındı.


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Teşkilatı'nın il seçim bürosu ve 20 belediye başkan adayının tanıtım toplantısı için Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ferit Melen Havaalanı'nda oluşturulan yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde şehir merkezine geldi. Sık sık yolda bekleyen vatandaşları selamlayarak parti binasının bulunduğu Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ne gelen Çelik, toplanan kalabalığın yoğun sevgi gösterisi ile karşılaştı. Belediye başkan adaylarının tanıtımının ardından bir konuşma
yapan Çelik, ırkçı bir parti olmadıklarını vurguladı. Çelik, "Van, Ağrı, Hakkari, Bitlis ve Siirt niye AK Parti'ye oy veriyor, biliyor musunuz. Çünkü AK Parti ırkçı bir parti değildir. Çünkü AK Parti bu ülkenin 71,5 milyon vatandaşını kalbinde saklıyor. Biz doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle tüm insanlarımızın partisiyiz. Bu ülkede yaşayan ve etnik kökeni, ana dili ne olursa olsun bütün insanları kendi kardeşimiz olarak kabul ediyoruz. Türkiye'nin barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var" dedi.


Çocukluğundan beri insanların Ermenistan'daki Erivan radyosunu dinlediğini, yöre halkına yönelik Kürtçe yayın yapıldığını anlatan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Kürtçe şarkı da söylüyordu, propagandasını da yapıyordu. Irak, İran ve Suriye radyosu Kürtçe yayın yapıyordu ve bu ülkenin resmi kanalında maalesef böyle bir şey yoktu. Birçok kişi bizi eleştirdi. Bazıları bizi vatan haini olarak ilan etti. Ama bunlar hiç önemli değildir. Biz vatandaşımızın gönlüne hitap etmek zorundayız. Bir insanın eğer
ana dili Kürtçe ise ana dilinde konuşacak, müziğini dinleyecek, varsa dergisini çıkaracak ve yayın yapacaksa yapacak. Türküsünü, şarkısını, ağıtını ve sevincini dile getirecektir. İste TRT Şeş bunun için kurulan bir televizyondur" dedi.


Bu arada, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün konuşma yaptığı sırada, Çetin İşik isimli bir kişi gözaltını alındı. Ayakkabı tamircisi olduğu, çocuğunu ameliyat ettirdiği için sıkıntı yaşadığı belirtilen ve Bakan Çelik'e ulaşmak isteyen vatandaşın, bunu başaramayınca dikkat çekmek için ayakkabısını platforma doğru fırlattığı belirtildi. Ayakkabı platformun önüne düşerken, İşik polisler tarafından gözaltına alındı.
Konuşmasının ardından AK Van Seçim Bürosu'nu açan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, daha sonra Van Valiliği'ne geçti.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 16:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?