7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Parti rozeti yerine kelepçeli fotoğraf

PARTİ ROZETİ YERİNE KELEPÇELİ FOTOĞRAF

Van'da BDP'ye geçen belediye başkanları ve meclis üyelerinin yakalarına rozet yerine KCK operasyonunda gözaltına alınan belediye başkanlarının kelepçeli fotoğrafı takıldı.

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP'den seçilen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Özalp İlçe Belediye Başkanı Murat Durmaz, Edremit İlçe Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ile il genel ve belediye meclis üyeleri, düzenlenen törenle BDP'ye geçti.

Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan BDP İl Başkanlığı binasında düzenlenen törende bir konuşma yapan BDP Van İl Başkanı Muhyettin Aksin, Barış ve Demokrasi Partisi'nin Kürtlerin 20 yıllık emeğinin ve mücadele birikiminin yoğunlaşması olduğunu söyledi. Kürt halkının demokratik siyasetine devletin tahammül gösteremediğini iddia eden Aksin, Kürtlerin temsilcileri olan belediye başkanlarının kollarına plastik kelepçe takılıp tek sıraya konularak adeta teşhir edildiğini söyledi.

Aksin, yaptığı konuşmanın ardından ilk olarak partisine katılan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın yakasına parti rozeti yerine KCK operasyonunda gözaltına alınan belediye başkanlarının adliyeye sevk edilirken tek sıra olarak çekilmiş, "Dün Halepçe, bugün kelepçe" yazılı fotoğrafını taktı.

Burada kısa bir konuşma yapan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ise BDP'ye kendi iradeleri ile üye olduklarını ancak birilerinin idareleri dışında partilerini kapattığını belirtti. Kaya, Kürtlerin haklarını, kimliklerini savunan 8 partinin kapatıldığını belirterek, "Bu partiler hiçbir yasal ve hukuksal gerekçeye dayandırılmadan kapatılmıştır. Bu kapatmaların adı Kürtlerin kabul edilmemesidir" iddiasında bulundu.

PARTİ ROZETİ YERİNE KELEPÇELİ FOTOĞRAF
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 17:16:05
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 18:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?