3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Patlayıcıyı temin eden zanlı yakalandı

Van Emniyet Mudurlugu ekipleri, Izmir'de ele gecirilen 3 kilo 800 gram plastik patlayici maddeyi temin ettigi belirlenen zanliyi yakalandi. 

Edinilen bilgiye gore Izmir polisi tarafindan 2006 yilinda duzenlenen bir operasyonda alisveris merkezlerine saldiri hazirligi yapan 2 PKK'li teroristin yakalamasinin ardindan, zanlilarla birlikte ele gecirilen patlayicinin Van'da ikamet eden B.K. isimli sahis tarafindan temin edildigi belirlendi. Surdurulen calismalar neticesinde onceki gun Van Emniyet Mudurlugu'ne bagli Terorle Mucadele Sube Mudurlugu ekipleri, B.K.'yi Baskale ilcesinde duzenledikleri bir operasyon sonucu yakalayarak gozaltina aldi. 

Terorle Mucadele Sube Mudurlugu'nde sorgusu tamamlanan B.K.'nin, saglik kontrolunden gecirildikten sonra cikarildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gonderildigi belirtildi. 

"Teror orgutu PKK'ya yardim ve yataklik yaptiklari" gerekcesiyle yakalanan ve bir sure hapis yattiktan sonra cezaevinden ciktiklari bildirilen I.T. (33) ve G.Y.'nin (42) 2006 yilinda Van'dan Izmir'e patlayici goturdukleri bilgisi uzerine operasyon baslatan Izmir polisi, Sehirlerarasi Otobus Terminali'nde bu sahislarla birlikte karsilamaya gelen F.Y. (28) ve G.Y.'yi (22) yakalamisti. Zanlilarin esyalari arasinda 3 kilo 800 gram plastik patlayici ile 6 funye ele gecirilmisti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 11:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?