3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Pazar esnafı eylem yaptı

Van'daki semt pazarı esnafı, işyerlerinin bulunduğu bölgeye asfalt yapılmamasına tepki göstererek tezgah açmama eylemi yaptı.

Şabaniye Mahallesi'nde bulunan B Semt Pazarı esnafı Van Belediyesi'ne tepki gösterdi. Sabahın erken saatlerinde pazara gelen esnaf, en büyük sorunlarının işyerlerine gelen caddelerin asfaltlanmaması olduğunu söyledi. Tezgahlarını kurmadan toplu halde şikayetlerini dile getiren esnaf toz ile birlikte yollarda oluşan çukurlardan dolayı kimsenin semt pazarına uğramadığını belirtti.

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün defalarca Fen İşleri Müdürlüğü'ne talimat vermesine rağmen sorunları ile ilgili hiç bir gelişme yaşanmadığını belirten esnaf Ferhat Center, İsa Başaran ve Salih Çiftçi, bu eylemlerinin sadece bir uyarı olduğunu ifade etti. Eylem için toplanan esnaf, sorunlarına çözüm getirilmediği taktirde daha kapsamlı eylemler düzenleyeceklerini dile getirdi.

Van Belediyesi tarafından 5 yıldır oyalandıklarını iddia eden B Semt Pazarı Başkan Yardımcısı Bahattin Zengin ve pazar sorumlusu Abdullah Demir, sorunlarına bir an önce çözüm getirilmesi gerektiğini belirtti. Pazar esnafı, eylemlerinin daha fazla büyümesini istemediklerini, çözüm sunulmadığı halde bunu yapmak zorunda kalacaklarını belirterek yaklaşık 2 saat tezgahlarını kapalı tuttu.

Van Belediye Başkanlığı yetkilileri ise il genelinde asfalt çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ekiplerin sıra ile sıkıntılı bölgelere asfalt döktüğünü söyledi. Belediye Başkanlığı yetkilileri B Semt Pazarı bölgesinin de asfaltlama programında olduğunu belirterek bu çalışmanın hızlandırılması için gerekli girişimlerin yapılacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 13:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?