2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Pediatri eğitim toplantısı yapıldı

Türkiye Milli Pediatri Derneği bölgesel eğitim toplantısı, 1. İpekyolu Pediatri Günleri adıyla Van'da yapıldı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Milli Pediatri Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantı Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Tuşba Salonu'nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen bölgesel eğitim toplantısına, Van ve çevre illerde görev yapan pediatri ve çocuk doktorları katıldı. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda Milli Pediatri Derneği Van Şubesi Başkanı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ercan Kırımi, amaçlarının meslektaşları ile tanışmak ve görüşmek olduğunu belirterek, "Bu arada bilgilerimizi, konularında uzman ve deneyimli arkadaşlarımızla paylaşarak, Van yöresinin çocuk sağlığı alanındaki sorunlarına çözüm yolları bulmak istiyoruz" dedi.

Doç. Dr. Kırımi, toplantıya çoğu profesör olan ve 25'i bölge dışından olmak üzere toplam 90 uzman doktor ve akademisyenin katıldığını ifade ederek, "Bu toplantıyla başta çocuk hekimleri olmak üzere tüm hekimlerimiz mezuniyet sonrası bilgilerini tazeleme fırsatı bulacak. Yine özellikle bölgeyi ilgilendiren çocuk sağlığı sorunlarını gündeme getirip bunları tartışmaya açacağız" dedi.

Toplantıda Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Çaksen 'Konvilsiyonlu Çocuğa Yaklaşım', Doç. Dr. Ercan Kırımi 'Yeni Aşı Takvimi ve Aşılar', Prof. Dr. Ahmet Öner ise 'Kanama Diyatezine Yaklaşım' konulu birer konuşma yaptılar.

Doktorlara bilgi mahiyetinde düzenlenen eğitim toplantısı sonrası katılımcılara sertifika verileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 18:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?