7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Pegasus uçuşlara başladı

PEGASUS HAVA YOLLARI ADANA-VAN DİREK UÇUŞLARINA BAŞLADI

Pegasus Hava Yolları, Adana merkezli direk Van uçuşlarına başladı.

Bugün başlayan direk uçuşlar için Van Ferit Melen Hava Alanı'nın VIP Salonu'nda bir tören düzenlendi. Törene, Van Vali Yardımcısı Atay Uslu ve İzair Genel Müdürü ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Danışmanı Gürol Yüksel, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir ile firmanın çalışanları katıldı.

Düzenlenen kokteyl öncesi kısa bir konuşma yapan Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, Van Ferit Melen Hava Alanı'nı yılda 1 milyon kişinin kullandığını kaydetti. Van'da bu yolcu potansiyeli kaldıracak otellerin bulunduğunu da dile getiren Uslu, Van'da inşaatına başlanan 2 adet 5 yıldızlı otelinin ise en kısa sürede tamamlanmasının planlandığı vurguladı. Van'ın büyük bir turizm potansiyelinin olduğunu kaydeden Vali Yardımcısı Uslu, "Özellikle Akdamar Anıt Müzesi'nde ayın yapılmasına izin verilmesinden sonra büyük bir turist patlaması var" dedi.

İzair Genel Müdürü ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Danışmanı Gürol Yüksel ise, yurtdışı uçuşlarda olduğu gibi yurtiçi hatlardaki büyümeyi sürdürdüklerini ve uçuş destinasyonlarını hızla artırdıklarını kaydetti. Yüksel, bu günden itibaren Vanlıların salı, perşembe ve cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 gün Adana'dan Van'a İzair ortak uçuşları ile seyahat edebileceklerini kaydetti. Van'da bulunmaktan gururlu olduklarını da kaydeden Yüksel, sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Seferlerimizi ilk olarak haftada 3 kez karşılıklı yapmayı planladık. Ancak bugün burada gördüğü yolcu potansiyeline bakıldığında bunu artıracağız" şeklinde konuştu.

TÜRSAB Van Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir ise Adana-Van direk seferlerini desteklediklerini ve firmaların da Van'a gelmesini beklediklerini kaydetti. Tunçdemir, Van'a uçuş düzenleyecek olan firmalara da turizmciler olarak gereken desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Böylelikle Van Ferit Melen Hava Ananı'na günde ortalama 10 uçak iniş yaparken, Van'dan İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'nın ardından Adana'ya da direk uçuşlar başlamış oldu.

PEGASUS HAVA YOLLARI ADANA-VAN DİREK UÇUŞLARINA BAŞLADI
PEGASUS HAVA YOLLARI ADANA-VAN DİREK UÇUŞLARINA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 15:57:03
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 16:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?