5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Personel sıkıntısı zora sokuyor

Van'ın Çaldıran Devlet Hastanesi'nde yaşanan personel sıkıntısından dolayı, ameliyat olacak hastalar 25 kilometre uzaklıkta bulunan Muradiye Devlet Hastanesi'ne götürülüp ameliyat edildikten sonra tekrar ilçeye getiriliyor.


Yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçen Çaldıran Devlet Hastanesi'nde yaşanan personel sıkıntısı yüzünden ameliyat yapılamıyor. Hastanede ameliyatı yapacak doktorun bulunmasına rağmen anestezi uzmanı ve teknisyen bulunmadığı belirtilirken, gecesini gündüzüne katarak çalışan Çaldıran Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İbrahim Karakan, teknik eleman sıkıntısından dolayı hastalarını Muradiye Devlet Hastanesi'ne götürerek ameliyat ediyor. Ameliyat edeceği hastaların tüm ön hazırlıklarını kendi hastanesinde
yapan Op. Dr. Karakan, Muradiye Devlet Hastanesi'ne götürdüğü hastalarını zaman kaybetmeden burada görevli personellerle birlikte ameliyata alıyor. Karakan, ameliyatın ardından bir gün burada dinlenen hastalarını ambulansla tekrar görev yaptığı Çaldıran Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavilerine burada devam ediyor. Op. Dr. Karakan, haftada 3 veya 4 gün hastalarını sağlıklarına kavuşturmak için ilçeler arasında mekik dokuyor.


Başhekim Op. Dr. İbrahim Karakan, kendi hastanelerinde ameliyathane ve gerekli cihazların bulunmasına rağmen anestezi uzmanı ve teknisyeni bulunmadığı için ameliyatları yapamadıklarını belirtti. Hastaların tüm tetkiklerini kendi hastanelerinde yaptıklarını da dile getiren Op. Dr. Karakan, sadece Muradiye Devlet Hastanesi'nin teknik elemanlarından yararlandıklarını ifade etti.
Çaldıran ilçesinden Muradiye Devlet Hastanesi'ne getirilerek ameliyat edilen Veysi Turan isimli hasta ise, "Op. Dr. İbrahim Karakan beni başka bir hastaneye de sevk edebilirdi. Fakat burası da sonuçta bir hastane. Bizim maddi imkanımız olmadığı için evimize köyümüze yakın olan hastanede tedavi olmak istiyoruz. Bunun için de hastanemize gerekli personelin gönderilmesini istiyoruz. Bu başka hastanelere taşınma işi daha ne kadar sürecek? Hastane var, ameliyat edecek doktor da var ama anestezi uzmanı ve
yardımcı elemanlar yok. Yetkililerden gerekli personelin gönderilmesini istiyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 13:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?