6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Peynirciler Çarşısı yenilendi

Van Belediyesi tarafından yeniden onarılan ’Van Belediyesi Peynirciler Çarşısı’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.

PTT Caddesi üzerinde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait çarşı, 3 ay önce Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün’ün talimatı üzerine bakım ve onarıma alınmıştı. Çarşıdaki, 25’i belediyeye 8’i özel şahıslara ait toplam 33 işyerinin duvarları fayans, zemini mermer, kapı ve pencereler PVC ile kaplanarak, elektrik aksamı değiştirilirken, çarşı içindeki çeşme de yeniden onarıldı. Yaklaşık 50 milyar lira harcanarak güzel bir görünüme kavuşturulan çarşı, yeni konumuyla bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Yunus Hacırüstemoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, daha önce çarşının çirkin ve kirli yönleriyle sık sık gazete manşetlerine haber olduğunu hatırlatarak, diğer sorunları olduğu gibi halkın sağlığını da ilgilendiren çarşının, kente yakışır bir şekilde onaran belediye başkanına esnaflar adına teşekkür ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Burhan Yenigün ise yaptığı konuşmada, ’Van Belediyesi Peynirciler Çarşısı’ tarihinin çok eskilere dayandığını belirterek, yapılan onarım çalışmalarında kullanılan tüm malzemelerin birinci sınıf olduğunu söyledi. Halkın rahat bir şekilde alışveriş yapması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını kaydeden Yenigün, "Yapılan onarım ve tadilattan sonra çarşıda hijyenik bir ortam oluşturularak halkın rahat bir şekilde alışveriş yapmasını sağladık. Artık, zabıta ekipleri burada satılan bütün ürünleri sürekli denetleyecek. Van halkına hayırlı olmasını dilerim" dedi.

"OTLU PEYNİR VAN’IN TANITIMINDA EN ÖNEMLİ UNSURLARDAN BİRİDİR"
Van kedisi gibi otlu peynirin de ilin tanıtımında öne çıkan unsurlardan olduğunu belirten Van Valisi Niyazi Tanılır, daha önce Van’a yakışmayacak bir görünümde olan çarşının hijyen koşullarına uygun görüntüye kavuşmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Hükümet tarafından 560 sayılı kanun hükmündeki kararnamenin kanunlaştığını, bundan sonra denetimlerin Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından da yapılacağını kaydeden Tanılır, "Bu kanunla bütün yetkiler tarım teşkilatında toplandı. Esnaftan ricam bundan sonra yapacakları faaliyetlerde gıda kanununa, tüzüğüne titizlikle riayet etmeleridir. AB’ye uyum süreci yaşadığımız bir dönemde gıda gibi önemli bir konunun mevzuata uygun olarak satılmasında hepimize büyük görevler düşmektedir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanlığı ile Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanlığı tarafından Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün’e çarşının yenilenmesindeki katkılarından dolayı plaket verildi. Törene, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve çok sayıda davetli de katıldı.

van
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 13:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?