5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

PKK yandaşlarına suçüstü

Van'da jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda terör örgütü PKK'ya kışlık yaşamsal malzeme ve gıda götüren 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan teknik takip sonucu terör örgütü PKK'nın İran'da bulunan kamplarındaki örgüt üyelerine kışlık malzeme götüreceği bilgisine ulaştı.

Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen jandarma, yaşam malzemelerini götürmeye çalışan M.C., M.A., A.S., B.A. ve M.B.'yi takibe aldı.

Takibe alınan zanlılar, Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek mevkiinde sınır köyüne B.A. yönetiminde plakası gizli tutulan kamyonetle birlikte yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındılar. Kamyonetin kasasında branda altına gizlenmiş çok sayıda kışlık ayakkabı, çadır, battaniye ve gıda maddesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve ''Terör örgütü PKK'ya bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık yapmak'' suçundan mahkemeye sevk edilen zanlılardan M.C., M.A. ve A.S. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, B.A. ve M.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma devam ediyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 11:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?