6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Plaj futbol ligi başlıyor

VAN'DA PLAJ FUTBOL LİGİ BAŞLIYOR

Van'da 22-24 Temmuz 2010 tarihleri arasında Plaj Futbol Ligi oynanacağı açıklandı.

Çiçekli Belediyesi ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Van Bölge Müdürlüğü'nün organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan Plaj Futbol Ligi'nin Edremit ilçesi ile Çiçekli Beldesi arasında bulunan Hidro Elektrik Santrali'nin karşısındaki sahilde yapılacağı açıklandı.

TFF Van Bölge Müdürü Fatih Tekbudak, Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç ve TSYD Van Temsilcisi İkram Kali'nin hazır bulunduğu toplantıda, yapılacak olan organizasyonla ilgili bilgiler verildi. İlk olarak söz alan TFF Van Bölge Müdürü Fatih Tekbudak, Plaj Futbol Ligi'ne şimdiye kadar 8 takımın müracaat ettiğini belirterek, "1970 doğumlular ile 1994 doğumlular arasındaki sporcular bu ligimize katılabiliyor. İlk etapta sekiz takım müracaat etti. Takımlar 5 as, 5 yedek futbolcudan oluşmaktadır. İlimizde bu ligi ilk olarak başlatıyoruz. 22-23-24 Temmuz 2010 tarihlerinde oynanacak olan Plaj Futbol Ligi'nin ilgi görmesini arzuluyoruz. Bununla ilgili olarak Çiçekli Belediyesi ile protokol imzalandı. Hazırlıklarımız son aşamasına geldi. Takımlar Çiçekli Belediyesi'nde ve Van merkezinde belirlenecek. Plaj futbolu bizim için çok yeni. Biz plaj futboluna çok geç başladık. Bu bizim için çok önemli olması gereken bir lig. Geç de olsa başlamış bulunmaktayız. Bugün mutlu sona ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Van Gölü'nü iyi değerlendirmemiz lazım. Bu atılan adım çok önemli bir adım. Van Gölü çevresinde bulunan belediyelerin bize destek çıkması gerekir. Bu büyük organizasyonu Van'da başlatmak çok önemliydi. Bu organizasyonun devamının gelmesini diliyoruz. Van Gölü sahilinde bu yıl biri Adilcevaz, birisi ise Çiçekli olmak üzere iki etap oynatacağız. Burada birinci olan takımlar Türkiye finallerine katılacaklar. Alanya'da yapılacak olan Türkiye finallerinde ilimizi temsil edecekler. Çiçekli'den gidecek takım Van'ı temsil edecek. Adilcevaz'dan gidecek olan takım ise Bitlis'i temsil edecek. Yani Çiçekli bir yerde Van'ın temsilcisi olacak. Bu da çok önemli. Takımlarımızın iyi hazırlanmalarını istiyoruz. İlimizin Alanya'da çok iyi şekilde temsil edilmesini bekliyoruz. Bu konuda da elimizden gelen her türlü teknik yardımı ve diğer organizasyon anlamındaki yardımları da yapacağız. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç ise, Van adını güzel olaylarla duyurmanın çabası içinde olduklarını belirterek, Plaj Futbol Ligi'ni gelenekselleştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Kılıç, söz konusu ligi beldelerinde yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, "Biz de Plaj Futbol Ligi'ni Çiçekli'de yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Çiçekli Belediyesi olarak daha önce de sporla alakalı etkinlikler yapmıştık. Örneğin halı saha turnuvaları, voleybol turnuvaları ve bunlara benzer çok başarılı turnuvalar gerçekleştirdik. Bu Plaj Futbol Ligi'ni de Çiçekli'de yapmaktan çok mutluyuz. Tüm halkımızı bu etkinliklere bekliyoruz. Eminim bu etkinliği çok başarılı bir şekilde gerçekleştireceğiz" dedi.

TSYD Van Temsilcisi İkram Kali de, söz konusu etkinliğin gelenekselleşmesi halinde bir sonraki lig için Van'a ulusal yazarları davet edeceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 18:39:05
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 19:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?