3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Polen alerjisine dikkat

Özel Divan Hayat Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Operatör Dr. Ali Şekeralmaz, bahar mevsimi ile birlikte artan polen alerjisine karşı vatandaşları uyararak, "Alerjisi olan hastalarda astım olma riski normal insanlardan daha fazladır" dedi.


Alerjik konularda insanların iki gruba ayrıldığını belirten Op. Dr. Ali Şekeralmaz, bunların normal ve atopik (alerjiye yatkın) insanlar olduklarını söyledi. Atopik insanların vücutlarının alerjiyi rahatlıkla kaptıklarını ifade eden Şekeralmaz, Van'da genellikle kavak ağaçlarının burun alerjilerine neden olduğunu vurguladı.

Şekeralmaz, "Van'da en çok burun alerjisine rastlanılmaktadır. Ağaç tozları ile bulaşan bir hastalıktır. Özellikle kavak ağaçlarının polenleri bu mevsimde alerjiye neden olmaktadır. İnsanlar neye karşı alerji kapıyorsa mutlak suretle ondan uzak durmalıdır. Alerjinin belirtileri sık sık ve arka arkaya hapşırma, burun içi kaşıntısı, göz içi kaşıntısı ve göz yaşarması olarak sayılabilir. Polenlerin alerjiye neden olduğu dönemlerde anti alerjik hap ve burun içi alerjik sprey kullanmayı öneriyoruz" dedi.
Op. Dr. Ali Şekeralmaz, hastaların burunlarından alerji olduklarının rahatlıkla anlaşıldığını belirtti. Bu tip hastaların burunları ile çok oynadığını ve sık sık yukarı doğru kaldırdıkları anlatan Dr. Şekeralmaz, burunda kızarıklığın yanı sıra belirli bir çizgi oluştuğunu söyledi.

..
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 21:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?