5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Polis eşlerine seminer verildi

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Kanser Erken Teşhis Merkezi (KETEM) doktorları tarafından polis eşleri meme ve rahim ağzı kanseri konusunda bilgilendirildi.

Edremit ilçesinde bulunan polis eşleri ile bir araya gelen KETEM çalışanları meme ve rahim ağzı kanseri konusunda bilgiler verdi.

Kırsal kesimde yaşayan bayanlar başta olmak üzere eğitimleri bir çok farklı alanda yürüten KETEM bu kez ise Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ) ikamet eden polis eşlerine eğitim verdi. Erdemkent İlköğretim Okulu konferans salonunda, KETEM Sorumlusu Dr. Hasene Yener ve hemşire Yelda Ünal, ilk önce bayanlara meme kanseri belirtileri ve tedavisinin nasıl yapılacağını gösteren broşürler dağıttıktan sonra merkez çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Meme ve rahim ağzı kanserinin 50 yaş üstü bayanlarda görülme olasılığının daha fazla olduğunun belirtildiği eğitimde, 25 ile 69 yaş aralığındaki bütün bayanların tedaviden geçmeleri gerektiği anlatıldı. Verilen eğitimlerin ardından bir çok kadını merkezlerine çağırarak kontrolden geçirdiklerini ifade eden Dr. Hasene Yener, binlerce kadına bu konuda hizmet sunduklarını belirtti. KETEM'de şimdilik rahim ağzı ve meme kanseri taramalarının yapıldığını vurgulayan Dr. Yener, bayanların bu tür konulara ilgi gösterdiğini kaydetti.

Yapılan kısa konuşmanın ardından eğitimler basına kapalı bir şekilde gerçekleşirken, polis eşlerinin kontrol için KETEM'e davet edildiği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 17:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?