5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Polis Haftası Sergisi açıldı

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Polis Haftası' etkinlikleri kapsamında bir sergi açıldı. Sergide bambo imha uzmanları kısa bir gösteri yaparken, Özel Harekat Şube Müdürlüğü stadındaki silahlar da büyük ilgi gördü.

Polis Teşkilatı'nın 164. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Atatürk Kültür Merkezi salonunda düzenlenen serginin açılış kurdelesi Van Vali Vekili Halil Berk, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Mehmet Kalınsaz Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı ve Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez tarafından kesildi. Sergiye katılanlar daha sonra standları gezerek bilgi aldı. KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ve kaçak akaryakıtla mücadelede geliştirilmiş son cihazlarını tanıtırken, Özel Harekat Şube Müdürlüğü stadındaki silahlar da büyük ilgi gördü. Polis eşleri tarafından hazırlanan el sanatları sergisi ise sergiyi gezenlerin ilgisini çekti. Serginin ardından dışarı çıkan protokol, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sergilenen uzaktan kumandalı bomba imha robotu hakkında katılımcılara bilgi verildi. Bilgilerin ardından bomba imha uzmanları Atatürk Kültür Merkezi bahçesinde kısa bir gösteri yaptı. Uzaktan kumandalı bomba imha robotu bahçeye bırakılan şüpheli kutuyu patlatarak bu gibi olaylarda nasıl hareket edildiği anlatıldı. Protokol tarafından ilgiyle izlenen gösteri sonunda bomba imha uzmanları tebrik edildi. Sergi 3 gün boyunca açık kalacağı belirtildi.

Sergi sonrası basın mensuplarının soruları yanıtlayan Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, "İlk etkinliğimiz biliyorsunuz siz basın mensupları ile futbol maçı yaparak oldu. Bu günde diğer ikinci etkinliğimiz olan polis sergimizi protokol ve vatandaşlarla birlikte açtık. Bundan sonrada diğer etkinliklerimiz devam edecek. 10 Nisan günü de Atatürk anıtına çelenk koyulup etkinliğimiz devam edecek. Böylelikle vatandaşlara polis teşkilatının tekrar önemini, birlik ve beraberliğini vurgulamak istiyoruz. Böylelikle polis sevgisini de yaşatmayı bununla amaçladık. Bundan sonraki etkinliklerimiz de yine vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 15:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kralbrukan IP: 88.226.66.xxx Tarih : 8.04.2009 09:37:45

öncelikle polis haftası kutlu olsun vatandaşlarında sergiye önem vermesi güzel bı olay