5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Polis hırsızları arıyor

Van'da kimliği belirsiz kişiler, bir iş yerinin gece bekçisini etkisiz hale getirdikten sonra 2 çelik kasa içindeki yüklü miktarda parayı alarak kayıplara karıştı.


Edinilen bilgiye göre olay, sabah 04. 5 sıralarında İpekyolu Caddesi'nde bulunan Sofubaba Camii'nin yanında inşaat malzemesi satan iş yerinde meydana geldi. Kimliği belirsiz ve yüzleri kapalı 3 kişi, H.Ç. isimli bekçinin bulunduğu kulübenin kapısını kırıp içeri girmeye çalıştı. Bekçi, içeri giren silahlı şahısların birinin eline odunla vurunca tabanca patladı. Şahıslar daha sonra bir el daha ateş ederek bekçiyi yakalayıp yere yatırdıktan sonra ellerini bağladı. Zanlılar, daha sonra içeride bulunan adet çelik kasayı açarken, 1'i araçta olmak üzere 2 kişi daha dışarıda gözcülük yaptı.

Yaklaşık 40 dakika içerisinde 2 kasayı da boşaltan zanlılar, içerisinde bulunan çok miktarda parayı alarak olay yerinden kaçtı. Bekçi daha sonra kendi imkanları ile iplerini çözerek polise haber verdi. Olay yerine giden ekipler, eşkal ve şahısların kaçış güzergahı hakkında bilgi aldı. Olay esnasında kullanılan tabancadan çıkan kovanlar ve kasalar üzerinde Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme
yaparken, diğer ekipler ise bölgede geniş çaplı arama yaptı. Soygunla ilgili inceleme ve soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 14:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?