1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Polis noktasına saldırı

Van'da, konteynır kentin güvenliğini sağlayan polis noktasına ses bombalı saldırı düzenlendi. Konteynırda kimsenin olmaması, olası bir faciayı önledi.

Dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından, Şabaniye Mahallesi'nde bulunan Huzur Konteynır Kenti'nin güvenliğini sağlayan polislerin kaldığı konteynıra, ses bombası atıldı. Büyük bir gürültüyle uyanan vatandaşlar, etrafın toz bulutu içerisinde olduğunu görmeleri üzerine kısa süreli panik yaşadıktan sonra polise haber verdiler. Kısa sürede bölgeye giden ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, zırhlı araçlar ise olayı gerçekleştiren şahısları yakalamak için arama yaptı. Uzman ekipler yaptıkları çalışmalarda olay yerinden topladıkları parçaları incelemek üzere emniyet müdürlüğüne götürürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen iki büyük depremin ardından evleri yıkılan veya büyük hasar gören vatandaşların barınmaları için il genelinde kurulan 19 konteynır kentin güvenliğini sağlayan polislere yönelik, önceden gerçekleştirilen 3 saldırıda 2 polis şehit olmuş, 1 polis memuru da yaralanmıştı. Bu nedenle sıkıntılı bölgelerde bulunan konteynır kentlerde kalan polis memurlarının, gece görevini zırhlı araçlara devrettiği belirtildi. 

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2012 Pazartesi 11:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?