2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Polise sığınan kaçaklar pişman

Türkiye'ye yasadışı yollardan girerek Van'a ulaşan ve kapalı tutuldukları bir evde 4 gün boyunca aç kalan ve kapıları kırıp kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Pakistan uyruklu 83 kaçağın imdadına yine polis yetişti.

Alınan bilgiye göre, yurda yasadışı yollardan girerek 5 bin dolar karşılığında İstanbul üzerinden Yunanistan'a gitmek için Van'ın Şabaniye Mahallesi'nde bir eve yerleştirilen kaçaklar, kaçarak polise teslim olmuşlardı. Yaklaşık bir ay boyunca yaya olarak yürüyen ve bitlenmemeleri için jiletle saçlarını kazıyan aç ve yorgun olan kaçaklar, Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürülerek gruplar halinde karınları doyuruldu ve banyo yapmaları sağlandı.

Kaçak şahısların arasında bulunan Pakistanlı Bilgisayar Mühendisi Mohammet Saftar, ülkelerinde iş bulamadıkları için bu yola başvurduklarını söyledi. Saftar, yaklaşık 28 gündür yaya olarak yürüyerek Van'a geldikleri, bundan dolayı da iyi bir ders aldıklarını belirtti. Ülkelerine geri döndükten sonra bir daha bu yola başvurmayacaklarını ifade eden Saftar, "Yol boyunca açlık, sefalet ve tehlikelerle karşı karşıya kaldık. 28 gün önce İran sınırından Türkiye'ye girdik. Gece 24:00 ile gündüz 12:00 olmak üzere günde iki defa yemek yiyorduk. Daha iyi bir yaşam için Yunanistan'a gitmek istiyorduk. Pakistan'da üniversite mezunu olmama rağmen iş bulamadım. Bu yüzden Yunanistan'a gidip çalışmak istedim. Kaçaklarla 5 bin dolara anlaştık ve 500 dolar peşin verdik. İstanbul'a kadar 2 bin, Yunanistan'a varınca da 2 bin 500 dolar daha verecektik. En son 4 gün önce yemek yemiştik. Kaldığımız evde üzerimize kapı kilitliydi. Kapıyı kırarak kaçtık ve polise teslim olduk. Polis çok iyi davrandı. Bir daha bu yola başvurup gelmek istemiyoruz" dedi.

Saftar, uzun bir yolculuğun ardından banyo yapma imkanlarının olmadığını ifade ederek, "Bu yüzden bitlenmeye karşı bulduğumuz jiletle birbirimizin saçını kazıdık" şeklinde konuştu.

Polis ekipleri yabancı uyruklu şahısları saklayanların bulunması için çalışma başlatırken, kaçakların adli soruşturma sonucu sınır dışı edilecekleri belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 14:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?