6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Polisi şaşırtan baskın!

VAN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 2 ayrı operasyonda 91 kilo 30 gram eroin ile 101 kilo 970 gram toz esrar olmak üzere toplam 193 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Üzerinde 1 kilo 30 gram eroin ele geçirilen topal vatandaş ile olayla ilgili yakalanan görme özürlü vatandaş polisi hayrete düşürdü.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu çalışmalar kapsamında yaptığı teknik takip sonucu İran üzerinden Van'da buradan da İstanbul'a uyuşturucu sevkıyatının yapılacağı bilgisine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Bostançi Beldesi'nde ikamete eden A.Ö. isimli şahsın evine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda çuvallar içerisinde 91 kilo 30 gram eroin ile 101 kilo 970 gram toz esrar olmak üzere toplam 193 kilo uyuşturucu ile 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Ev sahibi A.A. ve olayla bağlantısını olduğu ileri sürülen Z.Ö. ile S.F. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Öte yandan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası yolcu otobüsü ile İstanbul'a uyuşturucu sevkıyatının yapılacağı bilgisine ulaştı. Harekete geçen ekipler, otobüsü terminal çıkışında durdurarak yolcular üzerinde ve bagajlarında arama yaptı. Yapılan aramada, yolcular arasındaki topal olan F.P. ile görme özürlü olan M.D.'nin de üzeri arandı. F.P.'nin yapılan üst aramasında beline sarılı vaziyette 1 kilo 30 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili F.P. ve M.D. ile bunlarla bağlantılı olduğu ileri sürülen M.T. gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından bugün saban saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adli makamlara sevk edildiler.

Konu ile ilgili olarak bir basın açıklamaya yapan Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Mert, "Emniyet teşkilatı olarak vatandaşlarımızın emniyeti, huzuru ve güvenliği için gençlerimizi zehirlemeye çalışan uyuşturucu kaçakçılarına yönelik sürdürdüğümüz çok yönlü mücadelemiz aralıksız devam edecektir" dedi.

VAN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
VAN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
VAN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
VAN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 12:19:02
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 15:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?