3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Polisin gönül operasyonları sürüyor

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından mahallelerde uygulanan 'Gönül' operasyonu, tüm hızıyla devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğü tarafından dört yıl önce başlatılan ve bu yıl daha aktif hale getirilen 'Gönül' operasyonuna katılan ekipler, çocuklarla sohbet ederek gönüllerini kazanıyor.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Psikolojik Harekat Büro Amirliği'nin organize ettiği etkinliklerde, mahallelere giden ekipler, çocukların sorunlarını dinliyor. Yoğun göç sonrası nüfusu çoğalan Yenimahalle'de bulunan Kerim Tuncer İlköğretim Okulu civarındaki çocuklarla bir araya gelen polis memurları, futbol maçı yaptıkları çocuklara daha sonra kola ve kek ikramında bulundu.

Polis ekipleri ile futbol maçı yapan arkadaşlarını seyretmeye gelen 7 yaşındaki özürlü Yunus Orakçı, memurların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sakat olduğu için oyun oynayamayan Yunus, polis otosuna bindirildi. Şoför koltuğuna oturturan Yunus, megafonla annesine seslenerek çok mutlu olduğunu söyledi. Sohbet esnasında Yunus'un burnu akınca bir polis memuru elindeki mendil ile burnunu temizledi. Polis ekipleri bir süre sohbet ederek gönlünü feth ettikleri Yunus'a bir futbol topu hediye etti. Ekipler birlikte eğlendikleri çocuklarla hatıra fotoğrafı çekerek ayrıldı.

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir yandan terör örgütü PKK'nın şiddet eylemlerine başlamasının 24. yıldönümü olan 15 Ağustos nedeniyle il genelinde geniş güvenlik önlemleri ile çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da çocuklara yönelik gönül operasyonlarını devam ettiriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 17:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?