6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Polisin operasyonları sürüyor

VAN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son 1 hafta içerisinde yaptıkları 3 ayrı operasyonda 18 kilo 130 gram eroin, 681 gram toz esrar, 345 gram kubar esrar, 224 gram satışa hazır plaka esrar ile bin 315 paket kaçak sigara ele geçirirken, olayla ilgili 47 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu tacirleri ve sigara kaçakçılarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan istihbarat çalışmaları kapsamında, İran ve Van üzerinden İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, B.T. isimli şahsın yönetimindeki minibüsü takibe alarak Van'da uyuşturucu maddeyi C.Ç. isimli şahsa teslim edeceği esnada

düzenledikleri operasyonla şahısları kıskıvrak yakaladı. Minibüste yapılan aramada 11 adet süs eşyası ve satranç kutularının içerisinde 18 kilo 130 gram eroin ele geçirildi. B.T. ve C.Ç.'nin yapılan sorgusunda olayla bağlantılı olduğu tespit edilen A.A., M.A.A., K.P., N.A., A.F., Ş.M. ve M.S.D. simli şahıslar da düzenlenen operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öten yandan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda Van'da artış gösteren sokak satıcılarına yönelik geniş çaplı operasyon düzenledi. Yaptıkları teknik takip sonucu D.S., K.T., M.R.C., A.D., E.Ö. ve M.N. isimli şahısların içerisinde bulundukları 2 ayrı iş yerine operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 681 gram toz esrar, 345 gram kubar esrar, 224 gram satışa hazır 47 adet plaka, uyuşturucu maddeleri plaka haline getirmek için kullanılan şeffaf naylon, 2 adet piknik tüpü ve uyuşturucu ölçmek için

de 2 adet metal kaşığı ele geçirildi. Zanlıların Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından bugün öğlen saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildiler. Zanlılar, adliyeye çıkarıldıkları esna görüntülerini çekmek isteyen basın mensuplarına saldırdı.

Son olarak, KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde sokaklarda sigara satışı yapanlara yönelik bir operasyon düzenledi. Bu kapsamda 32 kişi ile birlikte bin 315 paket kaçak sigara ele geçirdi. Kaçak sigaralara el konulurken, zanlılar Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

VAN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
VAN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 12:43:02
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 13:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?