7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Polisler 200 çocuğa kirve oldu

POLİSLER VANLI 200 ÇOCUĞA KİRVE OLDU

Van İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlarla ilişkileri geliştirmek amacıyla 'Polis Amca Kirvem Olur musun?' projesi kapsamında sünnet ettirdiği dar gelirli 200 çocuğa ve ailesine yemek verdi, şehir turu attırdı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Van merkez ve köylerde tespit edilen dar gelirli ailelerin 200 çocuğu sağlık ekipleri tarafından önceki gün sünnet edildi. Önce çocuklara kına gecesi yaptıran polisler, bugün de sünnet düğünü yaparak Mevlid-i Şerif okuttu. Sünnet düğününe Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, İl Müftüsü Nimettullah Arvas, kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve aileler katıldı. Polis amirleri ve eşleri de ailelerin oturduğu masalarda bulunarak, onların bu mutlu gününe ortak oldu. Sünnet olan çocuklardan bazılarının yaşı küçük olunca annelerinin kucağında uyudukları gözlendi.

İl Müftülüğü'nde görevli imamların okuduğu Mevlid-i Şerif'in ardından kürsüye gelen İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Van Valisi Münir Karaloğlu da, Türk toplumu için hayatta önemli günler olduğunu anımsatarak, “Özellikle çocuklarımızın doğduğu, yürüdüğü, konuşmaya başladığı, sünnet olduğu, okula gönderdiğimiz ve evlendirdiğimiz gün bizim için çok önemlidir. Sünnet bizim hem geleneğimizde hem de inancımızda her erkek çocuğun erkekliğe ilk adımı olarak bilinir ve öyle kabul edilir” dedi.

Ailelerin tek tek çocuklarının sünnet düğününü yapma ve mevlitlerini verme imkanın olamayabileceğini de belirten Karaloğlu, “Emniyet teşkilatımız bu sünnet şölenini düzenledi. Bu çocuklarımızın hep beraber anneleriyle, babalarıyla bu mutluluğu yaşamalarına vesile oldular. Ben başta emniyet müdürümüz olmak üzere, polis teşkilatımızın bütün fertlerine aileler adına teşekkür ediyorum” dedi.

“EVLADINIZA SANİP ÇIKIN”

Anne ve babalara çocuklarına sahip çıkmaları konusunda da tavsiyede bulunan Karaloğlu, “Bugün çocuklarınızın ilk mürüvvetini gördünüz. Sizleri kutluyorum, tebrik ediyorum. Sizden ricam şudur. Bakın bu çocuklar şu anda pelerinleri omuzlarında bir melaike gibi dolaşıyor aramızda. Ne olur o çocukların o melaike olarak kalmaları için onların hem eğitiminde hem de takibinde çok dikkatli olalım. Onların kötü niyetli insanların kucağına düşmekten koruyalım. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Gelecekte bizim yaptığımız işleri bu çocuklar yapacak. Biz onlara güveniyoruz, onları seviyoruz. Sevmeye de devam edeceğiz. Ben tekrar hepinizin çocuklarınızın mürüvvetini kutluyorum. İnşallah sağ salim ikinci mürüvvetleri olan düğünlerini de hep beraber yaparız” şeklinde konuştu.

HER ÇOCUĞA KOL SAATİ

Yapılan konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu, özel olarak yaptırılan yaş pastayı sünnet olan ve özel kıyafet giyen çocuklarla birlikte kesti. Yenilen yemeğin ardından Van Valiliği tarafından alınan kol saati ve hediyeler Vali Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, İl Müftüsü Nimettullah Arvas tarafından verildi. Ayrıca çocuklara birer adet altın ve diyanet yayınları hediye edildi. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından çocuklar ve aileleri çalınan müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Sünnet olan çocuklar, daha sonra ekip arabalarıyla şehir turu attı.

POLİSLER VANLI 200 ÇOCUĞA KİRVE OLDU
POLİSLER VANLI 200 ÇOCUĞA KİRVE OLDU
POLİSLER VANLI 200 ÇOCUĞA KİRVE OLDU
POLİSLER VANLI 200 ÇOCUĞA KİRVE OLDU
POLİSLER VANLI 200 ÇOCUĞA KİRVE OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 16:45:05
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 16:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?