3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Poliste hırsızlık alarmı

Van'da son 15 gün içinde otomobillere yönelik 4 hırsızlık ve 2 hırsızlığa teşebbüs olayının yaşanması üzerine alarma geçen polis, 3 kişi oldukları belirlenen çete üyelerinin yakalanması için denetimlerini sıklaştırdı.


Şehrin değişik mahallelerinde gerçekleşen hırsızlık olaylarında genellikle eski otomobiller tercih ediliyor. Kapılarını açıp düz kontak ederek çaldıkları otomobillerle benzinleri bitinceye kadar dolaşan kişi veya kişiler, daha sonra aracı terk edip kayıplara karışıyorlar. Son 15 gün içerisinde Bahçıvan, Hatuniye, Şerefiye, Vali Mithatbey mahallelerinde ve 2 Nisan Cadde üzerinde park halinde bulunan 4 otomobili çalınırken 2 otomobil için de teşebbüste bulunuldu. Bunun üzerine harekete geçen polis, olayı gerçekleştiren 3 kişinin peşine düştü. Verilen eşgaller üzerinde çalışma yapan polis ekipleri, parmak içi ve mobesa kamera kayıtları üzerinden 3 kişinin izini sürüyor.
Çalınan otomobillerin bugüne kadar olumsuz bir olayda kullanılmadığı öğrenilirken, şimdiye kadar 1 kişinin yakalandığı, zanlının çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 12:30:46
Güncelleme :18 Aralık 2008 Perşembe 12:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?