3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Polisten hırsızlara büyük darbe

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, son 20 gün içerisinde meydana gelen 15 ayrı hırsızlık olayı aydınlatılırken, gözaltına alınan 25 zanlıdan 10'unun tutuklandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ile Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Mart 2008 tarihinde Akköprü Mahallesi'nde bulunan Fevzi Şengül İlköğretim Okulu'nda meydana gelen hırsızlık olayında elde edilen deliller doğrultusunda Y.B. isimli zanlının kimlik bilgilerine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda yapılan çalışmalar neticesinde Y.B. yakalanarak gözaltına alınırken, yapılan sorgusunda okula beraber girdiği arkadaşının ismine vermesi sonucu E.B. de yakalanarak gözaltına alındı.

Her iki zanlının yapılan detaylı sorgularında, E.B. isimli zanlı, okuldaki hırsızlığın yanı sıra İstasyon Mahallesi'nde bir ikametten 15 bin YTL değerindeki altınları H.A., B.A. ve E.B. ile çaldıklarını söyledi. Ekipler, yaptıkları operasyonla şahısları yakalayarak gözaltına alırken, çalınan 15 bin YTL değerindeki 1 adet altın set takımı, 6 adet geniş Adana burma bilezik, 1 adet bileklik, 1 adet taşlı yüzük ve 1 adet altın kaplama saat ele geçirildi. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Öte yandan aydınlatılan diğer hırsızlık olayları ile ilgili olarak da 15'i çocuk 20 kişi daha yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılardan 5'i çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanırken yaşı küçük 15 çocuk ise serbest bırakıldı. Yaşanan hırsızlık olaylarında çalıntı mal satın alan 4 esnaf hakkında da işlem yapıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 11:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?