5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Polis'ten vatandaşa aşure

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Aşure ayı nedeniyle bugünkü Cuma Namazı çıkışı vatandaşlara aşure ikram etti.

Seyyit Fehim Arvasi Mahallesi'ndeki Hacı Naif Camii'nde Cuma Namazı kılan Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez daha sonra bir taziye evinde mahalle halkı ile bir araya geldi. Aşure ayı olması nedeniyle polisler tarafından hazırlanan aşurenin ikram edilmesinin ardından bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Kesmez, amaçlarının birlik ve beraberlik duygusuyla kaynaşmak olduğunu söyledi. Emniyet teşkilatı olarak huzur için var olduklarını ifade eden Kesmez, "Biz bunu sağlamak için geldik. Ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Sizlerin desteğiyle kentimiz daha da huzurlu olacak. Allah ağzımızın tadını bozmasın" dedi.

Van Türkiye'nin en güvenilir 20 ili arasında olduğunu ifade eden Kesmez, ''Huzurumuz ve düzenimiz iyidir. Gönül ister ki daha da iyi olsun. İş ve aşın olmaması huzurun bozulmasına vesile değildir. İnsanlar ekmeğini bulmakta sıkıntı çekebilir. Batıda da sıkıntı çekiliyor. Ama bu kesinlikle huzurun bozulmasına bir sebep olmaması lazım. Allah herkesin rızkını vermiştir. Allah bir kısmımıza para, bir kısmımıza ise mal mülk vermiştir. Bunun nedeni ise bir birimize muhtaç olalım. Tek kişiye her şey verilirse bu kişi kimseye muhtaç olmaz ve tek başına kral olur. Bu yüzden birlikten beraberlikten kuvvet doğar. Biz emniyet teşkilatı olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Bize destek olun, hep beraber ilin huzurunu sağlayalım. İlin huzurunu sağlamak bizim asli, sizlerin de vatandaşlık görevinizdir. Huzursuzluk yapana engel olalım. Kimse bizim işimize ve aşımıza ortak değil. Bize kim faydalı olursa iş ve aşla ilgili akıl verirse onu dinleriz. Bize bölücülükle ilgili akıl veren kişiler o aklı kendisine saklasın'' şeklinde konuştu.

Hacı Naif Camisi din görevlisi Kamil Aydoğdu ise mahalle sakinleri adına Emniyet Müdürü Kesmez'e gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 18:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can türkoğlu IP: 85.110.73.xxx Tarih : 22.01.2009 00:09:33

bu kadar güzel edalar sergileyen polis ailemizi yürekten kutluyorum polis adayıyım polis camiasından yardım bekliyorum şimdiden teşekürler...