5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Prefabrikte yaşam savaşı

Van'ın Erciş ilçesinde Mustafa Albayrak isimli depremzede, kendi imkanıyla 26 bin liraya yaptırdığı 110 metrekarelik prefabrik evde 7 aile ile birlikte yaşamaya başladı.

Önce 7,2, ardından 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle yerle bir olan Van ve Erciş ilçesinde, depremzedelerden bazıları göç etmek yerine yaralarını kendi memleketlerinde sarmayı tercih etti. Devletten yeterince yardım aldıklarını düşünen bazı depremzedeler, imkanları doğrultusunda kendilerine kalacak yerler inşa etti.

Depremin ilk günlerde ailesi ile çadırda kalan Ercişli Mustafa Albayrak, kendi imkanıyla yaptırdığı 110 metrekarelik prefabrik evde şimdi 7 aile ile birlikte yaşamaya başladı.

Doğma büyüme Ercişli olduğunu ifade eden Albayrak, "Evim depremde ağır hasar almıştı. İlk günlerde çadırda kaldık ancak bunun çözüm olmadığını düşündüm. Kendi yaramızı kendimiz sarmaya karar verdik. Prefabrik ev yapmak için araştırma yaptık ve özel bir şirketle irtibata geçtik. Şirket yetkilileri bize, 'Temel atın, biz dört gün içinde evinizi kurarız' dedi. Biz temeli attık, şirket de 4 gün içinde evi yaptı. Şu anda 7 aile kalıyoruz burada. Erciş'ten göç etmeyi düşünmüyoruz. Allah devletimizden razı olsun. Onlardan bize yeterince yardım geldi. Benim de imkanım vardı. Kendi yaramı sardım ve bu evi yaptırdım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2011 Çarşamba 17:33:51
Güncelleme :24 Kasım 2011 Perşembe 10:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?