3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Prim borçlarının yeniden yapılandırması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Sefa Tatlısu, 1479 Sayılı Yasa ile sağlanan pirim borçların yeniden yapılandırma imkanın iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade ederek, borçluların bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini söyledi.

Sefa Tatlısu, makamında düzenlediği basın toplantısında borçlu olan vatandaşların bu ödemeleri yapmaları için çağrıda bulundu. 70 milyon insana sosyal güvenlik hizmeti sunduklarını ifade eden Tatlısu, bu hizmetin kaliteli ve etkin bir şekilde yapılabilmesi ve gelecek nesillere aktarılması için kurum gelirlerinin zamanında ödenmesine bağlı bulunduğunu belirtti.

Ülke genelinde toplam birikmiş sosyal güvenlik prim alacağının 45 milyar YTL olduğunu vurgulayan Tatlısu Van'daki alacağın ise 333.5 milyon YTL olduğunu kaydetti. Bu rakamların küçümsenecek rakamlar olmadığını anlatan Tatlısu, "Yeni yapılandırmada verilen süre olan 28 Temmuz 2008 tarihi mesai bitimine kadar borçlu, sigortalı ve işverenlerin bu fırsatı çok iyi değerlendirmelerini bekliyoruz. İlimizde bugüne kadar kurumumuza borcu bulunan sigortalı ve işverenlerimizden bin 930 kişi borçlarının yapılandırılması için talepte bulundukları tespit edilmiştir. Bu sayı beklentilerimizin altında kalmakla birlikte önümüzdeki 20 gün içinde müracaat sayısının artacağını tahmin ediyorum. Kısaca yine tekrarlamak istiyorum. Borcu bulunan sigortalılar ile SSK'ya tabi işverenlerimizin son gün olan 28 Temmuz 2008 günü mesai bitimine kadar yazılı başvuruda bulunarak bu fırsatı değerlendirmelerini ve müracaat için son günü beklememelerini diliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?