7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Prof. Cereci'ye Amerika daveti

PROF. CERECİ'YE AMERİKA DAVETİ

İletişim araştırmacısı ve belgesel film yönetmeni Prof. Dr. Sedat Cereci iletişim teknolojileri konusundaki araştırmalarını sunmak üzere önümüzdeki Ekim ayında Amerika Birleşik Devletleri'ne davet edildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi (YÜ) Prof. Cereci'nin Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida Eyaleti'ne bağlı Orlando kentinde düzenlenecek olan E-Learn 2010 - World Coference, Government, Healthcare, and Higher Education etkinliğinde, "Technology in Education in Vocational School of Higher Education in Turkey" (Türkiye'de Meslek Yüksekokullarındaki Eğitimde Teknoloji) başlıklı konuşmayı yapacağı öğrenildi. 18-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliğe 80e yakın ülkeden yüzlerce bilim adamının katılacağı bildirildi.

Artık yaşamın her alanında yoğun biçimde kullanılan teknolojinin en belirgin biçimde bireylerarası iletişimde kullanıldığını belirten Prof. Dr. Sedat Cereci, gelişmiş ülkelerin eğitim sistemlerini ve programlarını da tümüyle teknoloji temeli üzerine kurduklarını, öğrencileri geleceğe hazırlayan derslerin ve dersliklerin teknolojinin niteliği ve ürünleriyle donatıldığını dile getirdi. Okullardaki bilgisayara dayalı aygıtlardan görüntülü ders anlatım donanımlarına kadar her teknolojik olanağın, çocukların geleceklerini sağlam temeller üzerinde kurması için önem taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Sedat Cereci, gelişmiş ülkelerde velilerin bile çocukların durumu hakkında teknoloji aracılığıyla bilgilendirildiğini, öğrencilerin araştırma ve çalışmalarının tümüyle teknoloji temeli üzerinde biçimlendirildiğini vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen etkinlikte, eğitim ve teknoloji ilişkisinin tartışılacağı, bu kapsamda eğitim sorunlarının da gündeme geleceği belirtildi. Prof. Dr. Sedat Cereci'nin, Van Meslek Yüksekokulu'nda yaptığı araştırmanın sonuçlarını sunacağı bildirildi. Prof. Cereci'nin, Van Meslek Yüksekokulu'nun Elektrik, Elektronik, Radyo Televizyon Teknolojileri, Mobilya Dekorasyon, Bilgisayar Bilimleri, Endüstriyel Elektronik, Otomotiv ve İnşaat bölümlerinde eğitim gören 215 öğrencinin, iletişim teknolojilerinden yararlanma ve eğitimde teknoloji kullanmalarıyla ilgili çalışmasının sonuçlarının, eğitimde teknolojinin rolünü ortaya koyduğu dile getirildi.

Prof. Dr. Sedat Cereci, yüksekokul öğrencileriyle görüşerek yaptığı araştırmada, öğrencilerin teknolojiden ne anladıklarından, bir teknoloji ürününü kullanmadan önce o ürün hakkında bilgi alıp almadıklarına; teknolojinin en büyük tehlikesinden, öğrencilerin teknoloji üretimi yapıp yapmadıklarına kadar teknoloji, iletişim ve eğitimle ilgili çok sayıda konunun konuşulduğunu belirtti. Katılımcı öğrencilerin hemen hemen tümünün günlük yaşamlarında teknoloji ürünlerini kullandıklarını söyledikleri araştırmada, öğrencilerin, teknolojinin, okuldaki derleri anlamalarına yardımcı olduğunu söyledikleri açıklandı.

Haziran ayında Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen ED-MEDIA 2010 World Coference on Educational Multimeda, Hypermedia & Telecommunications adlı etkinliğe katılan Prof. Dr. Sedat Cereci, teknolojinin, iletişimin de medyanın da temelini oluşturduğunu, tüm dünyanın kabullendiği bu gerçeğe karşı Türkiye'de bazı okul ve üniversite yöneticilerinin direndiğini, eğitimi ilkel yöntemlerle sürdürmeye çalıştıklarını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 18:07:05
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 23:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?