5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Prof.Dr. Yakut Van'a veda etti

Van Valisi Özdemir Çakacak, Van Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yaklaşık 10 yıl geçici olarak görev yapan ve 1 Şubat'ta emekliye ayrılacak olan Prof. Dr. Cevat Yakut'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.


Türkiye'nin kalp konusundaki en önemli ismi olan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı (ABD) Öğretim Üyesi ve İstanbul Kartal Koşuyolu Kalp Araştırma ve Eğitim Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut emekliye ayrılmak için gün sayıyor. Yakut, emekli olmadan önce yaklaşık 10 yıl görev yaptığı Van'da dostlarıyla vedalaşmak için gezi turlarına başladı.

Yakut, bu kapsamda ilk olarak Van Valisi Özdemir Çakacak'ı da makamında ziyaret ederekvedalaştı. İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Yüksek ihtisas Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Başel, Başhekim Yardımcısı Dr. İlhan Aydın'ı da makamında kabul eden Vali Çakacak, 10 yıl boyunca İstanbul-Van arasında hastalara şifa dağıtmak için mekik dokuyan Prof. Dr. Cevat ve hastanedeki hizmetlerinden dolayı Yakut'a teşekkür etti. Çakacak "Sizin İstanbul'dan gelip hastaları gönülden desteklemeniz, canla başla çalışarak onlarla uğraşmanız hem buradaki doktor arkadaşları yetiştirme konusu, hem degösterdiğiniz gayret bir teşvik olmuştur. Sizler belli bir göreve geldikten sonra İstanbul'dan kalkıp buradaki insanlara bir şeyler vermenin gayreti içerisindeyseniz bu durum takdir edilmesi gerekir. Size bundan sonraki hayatınızda uzun ömürler ve başarılar dilerim" dedi.


Prof. Dr. Cevat Yakut da 10 yıldır görev yaptığı Van'da çok güzel duygularla ayrıldığını ve ihtiyaç duyulması halinde de her zaman göreve hazır olduğunu belirterek "Ağustos 1999'da başlayan Van seferlerimiz bu ay sonu itibariyle resmi olarak bitiyor. Ancak bizim Vanlı'larla bir gönül bağımız var. Temiz kalpli Vanlı'lar bizi her zaman bağırlarına bastı.

Bizde onları çok seviyoruz. Memleketimizin bölünmez bütünlüğü için de bizimde hizmet yönüyle bir nebze katkımız olmuşsa, bundan sonra çocuklarımıza bironur bırakmış olacağız. Ben yaşadığım müddetçe, kendimi sağlıklı hissettiğim sürece her zaman göreve hazır olduğumu ifade ettim. İster üniversite olsun, ister devletin kurumları olsun fahri olarak ve gönüllü olarak göreve hazır olduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.


Yakut, Van'dan ayrılmadan önce Vali Çakacak'tan hastane ile ilgili bir ricasını da iletti. Prof. Dr. Cevat Yakut, "Bu hastanenin 'Eğitim Hastanesi'ne dönüştürülmesi gerekir. Bu da Bakanlığın iradesiyle mümkün. Bu hastane 'Eğitim Hastanesi' statüsünde olursa, merkezden daha çok ilgi ve destek görür. Sizin bunu vurgulayan bir teklifinizin Bakanlık tarafından kabul edilirse, kamu görevinden ayrılırken bir arzum yerine getirilmiş olur"


Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer de, yaptığı kısa değerlendirmede Prof. Dr. Cevat Yakut'un idaresi ve desteğiyle hastanenin çok iyi yerlere geldiğine vurgu yaparak "Bu anlamda bir idareci olarak gurur duyuyorum. Kurum olarak bizler, hastanede tedavi gören vatandaşlarında verilen hizmetler noktasında gönlü rahat. Ankara'da verilen hizmetlerin aynısının daha fazlasını verebileceğimiz bir merkezi hocamızın sayesinde kazandık. Kendisi gece gündüz demeden bize destek oldu. Hocamızın her türlü talebinde bizyine hazırız. Artık biz bir aile olduk" dedi.


Sıcak bir ortamda geçen kabul sonrası Van Valisi Özdemir Çakacak, 10 yıl boyunca Van'da şifa dağıtan Prof. Dr. Cevat Yakut'a verdiği hizmetlerden dolayı bir 'Teşekkür' belgesi verdi

İha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 16:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan solmaz IP: 78.161.240.xxx Tarih : 18.01.2009 15:44:56

allah sizlerden razı olsun ben annemi ankara bayındır hastanesinde kalp ameliyatı yaptırdım onların yaptığı ameliyat çok büyük sıkıntılar çıkardı ama ihtisas hastanesine götürmek zorunda kaldım orda sayın cevat bey hakan bey ve halil beyin çok büyük emek leri oldu. ailemin duaları sizinle şu anda ihtisas hastanesi halil beyin ellerinde onunlada bu işi çok yaptığına inanıyoruz. onlar bu işi vicdanıyla yapanlardandır allah yar ve yardımcınız olsun