6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Profesyonel dalış ekibi kuruldu

VAN BELEDİYESİ'NDEN PROFESYONEL DALIŞ EKİBİ

Van Belediyesi olası kaza ve boğulmalara karşı 6 kişilik profesyonel 'Sualtı arama-kurtarma' ekibi kurdu.

Bir aylık eğitim alan ekip Van Gölü'nde ya da çevre illerde meydana gelecek boğulma ve kazalara karşı hazır halde bekleyecek. Van Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit "Umarım böyle acı durumlarla karşılaşmayız ama karşılaşırsak bile en azından cesetlere ulaşmak bile aile için teselli olabilir" dedi.

Her yıl Van Gölü'nde yaşanan kaza sonucu boğulma ve kazalar nedeniyle Van Belediyesi önemli bir çalışmanın altına imza attı. Oluşturulan 6 kişilik ekip 1 ay boyunca 'Su altı dalış eğitimi' alarak bu konuda profesyonelleşti. Arama-kurtarma konusunda tüm aşamalı eğitimleri alan ekip ayrıca Van Gölü'nde 18 metre derinliğe dalıyor.

Eğitmen Ahmet Bülent Şener, Van Gölü'nde boğulmaların had safhada olduğunu belirterek, özellikle araçların kaza sonucu göle uçma durumlarının da fazla olduğu bir yer olduğunu söyledi. Şener "Tabii ki bu istenmeyen olaylar sonrası bir kurtarma ekibine ihtiyaç duyulmuştur. Belediyenin de bu şekilde bir su altı kurtarma ekibi oluşturma isteği olunca böylesi bir eğitim yapıldı. Eğitimimizin ilk aşamasında dalış eğitimi verildikten sonra farklı aşamaları geçildi. Bu aşamalarda su altı aramalar, boğulan canlının nasıl kurtaracağına ilişkin teknikler öğretildi. Eğitimini tamamlayan su altı arama ve kurtarma ekibimiz kısa sürede iyi eğitim alarak görevlerini rahatlıkla yapabilecek seviyeye geldiler. Kendilerine bu kadar sıra sürede eğitimlerini başarıyla tamamladıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Van Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit ise, dalış ekibi kurulmasın geç kalınmış bir çalışma olduğunu belirterek, göreve geldikten sonra böyle bir eksikliği hissettiklerini ve dalış ekibi kurma kararı verdiklerini söyledi. Bozyiğit "Gölde istenmeyen vakalar karşısında vatandaşın yardım talebine cevap veremiyorduk. Hocamızın emeği ve arkadaşlarımızın da çabasıyla bu ekibimiz oluştu. Bu oluşmuş ekibimiz ilimizde ve çevre illerde istenmeyen su altı olaylara müdahale eder şekilde hizmete hazırdır" dedi. Kaza ve boğulma durumlarında ailelerin cesetlerini bile görmesi üzüntüsünün biraz da olsa hafiflediğini aktaran Bozyiğit, "Bu ekibimiz azda olsa bu acıyı aza indirmek için hizmet verecektir. Ama diliyoruz ekibimiz bu tür durumlarla hiç karşılaşmasın" dedi.

Van Belediyesi İtfaiye Müdürü Osman Acar ise "Belediye Başkanımızın yoğun ilgisi ve desteğiyle bu eğitime tabi olduk. Van da 3 tane büyük göl olduğu halde istenmeyen olaylara müdahale edecek ekibimiz yoktu. Bu sorunu başkanımıza ilettiğimizde büyük ilgiyle karşılayarak gerekli desteği verdi. İşinde uzman hocamızın eğitimiyle su altı ekibimiz 20 gün sonrası iyi bir konuma geldi. Eğitimimiz her mevsime uygun olarak devamlı yapılacaktır" diye konuştu.

VAN BELEDİYESİ'NDEN PROFESYONEL DALIŞ EKİBİ
VAN BELEDİYESİ'NDEN PROFESYONEL DALIŞ EKİBİ
VAN BELEDİYESİ'NDEN PROFESYONEL DALIŞ EKİBİ
VAN BELEDİYESİ'NDEN PROFESYONEL DALIŞ EKİBİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 12:40:00
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 16:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?