3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Proje tanıtım toplantısı

Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi' projesi Van'da düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı.

Vali Yardımcısı Ömer Özcan başkanlık ettiği tanıtım toplantısı Tahirpaşa Toplantı Salonu'nda yapıldı. Bazı ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kurum ve kuruluşları ile sivil toplum ve büyük işletmelerinin temsilcilerinin katıldığı tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Özcan, Başbakanlık tarafından gönderilen genelge ile tüm illerde kurulması zorunlu hale getirilen 'Tek Adımda Yatırım' bürosunu Van'da 2 yıl önce 'Van'da Tek Adımda Yatırım' (VANTAY) adı altında kurduklarını kaydetti. Özcan, diğer illerde kurulma aşamasında olan bu büro sayesinde Van'da çok iyi bir yol aldıklarını ve bugüne kadar bir çok sivil toplum örgütü ve kamu kurum ve kuruluşuna danışmanlık hizmeti verdiklerini belirtti.
Vali Yardımcısı Özcan'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Doğu Anadolu Kalkınma Birliği (DAKAB) Teknik Koordinatörü Mehmet Emin Akçay, katılımcılara IPA fonları ve uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra hazırlanacak projelerin kapsamı ile ilgili katılımcılara örnekler veren Vali Yardımcısı Ömer Özcan, Valilik olarak da 1'i tarım ve diğeri turizm alanında olmak üzere 2 proje hazırlayacaklarını kaydetti. Van Kalesi'nin arkasında bulunan eski Van şehrinde 40 veya 50 adet kerpiç yapının bulunacağı bir mahalle kurmak için proje hazırlığı içinde bulunduklarını belirten Vali Yardımcısı Özcan, "Hazırlayacağımız proje 1, 5 milyon Euro değerindedir. Çünkü proje kapsamında yapılacak olan evlerin yanı sıra günümüzde yok olmaya yüz tutan kerpiç, ahşap ve taş ustalığı kurslarını da açacağız. Evlerin tamamlanmasının ardından kahvaltı salonları, hediyelik eşya satış merkezleri ve konaklama yerleri olarak kullanılacaktır. Yani burada açıkçası bir organize turizm merkezini kurmayı düşünüyoruz. Van şehrini ikinci bir Çanakkale olabilir. O şanlı tarihimizi öğrenmek için çocuklarımızı Çanakkale'ye gönderiyoruz. Batıdaki çocuklar buradaki tarihi öğrenmek için neden gelmesinler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 15:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?