5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Projelerini sergilediler

ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ SERGİLEDİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Özalp Meslek Yüksek Okulu Bilgi Teknoloji ve Programcılığı Bölümü öğrencileri hazırladıkları projelerini sergilediler.

Öğrenciler, 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde 7 ayrı alanda hazırladıkları 32 projesini Özalp Meslek Yüksek Okulu bahçesinde sergilediler. Öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin kurumların günlük çalışmalarında büyük kolaylıklar sağlayacağını belirten Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknoloji ve Programcılığı Öğretim Görevlisi Erol Kına, öğrenciler tarafından market, aile hekimliği, online balık satış, oto sanayi, lokanta rezervasyon, otomasyonu ile web sitesi tasarım alanında 7 ayrı proje geliştirdiklerini söyledi. Bu projelerden bir tanesi olan oto sanayi otomasyonu Van'daki sanayi sitesinde halen bulunmayan program olduğunu anlatan Kına, bu projenin Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanlığı tarafından yakın bir zamanda kullanılmaya başlanacağını belirtti. Kına otomasyon sisteminin faaliyete geçmesiyle birlikte sanayideki herhangi bir esnaf hangi parçanın hangi dükkan kaç liraya satıldığını internet üzerinde öğrenecek. Artış ne müşteri ne de esnaf dükkan dükkan gezerek parça aramayacak" dedi.

Özalp Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kozat ise 1994 yılından beri kurulan Bilgi Teknoloji ve Programcılığı Bölümü'nde mezun olan öğrencilerimiz hakkında yapmış olduğumuz araştırmada ülkenin çeşitli yerlerinde iş bulabildikleri gözlemledik. Bu tür projelerle gençler artık gelişen teknolojiye ayak uydurmakta, gelişmelere hızla kendini entegre etmektedir. İnanıyoruz ki bu tür faaliyetler okulumuza gelecek olan öğrencilere örnek teşkil edecektir" dedi

Gün boyu açık kalan sergiyi çok sayıda öğrenci ve ilçe halkı ziyaret etti.

ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ SERGİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 18:38:05
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 18:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?