4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Projesiz tekne ustası

Van’da lise mezunu bir genç, Van Gölü’nde yüzdürmek için kıyıdan 5 kilometre uzaklıktaki evinin önünde 16 metre boyunda projesiz tekne yapıyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle tekneyi evinin önünde yapan genç, süper yelkenli yatlara da imza atabileceğini söyledi.

Van-Erciş karayolunun 12. kilometresindeki evinde sadece kaynak makinesi, çekiç ve sprey kullanarak 2 aydır tekne yapmaya çalışan Ferhat Belek (27), tekneyi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda bitirerek göle indirmeyi hedefliyor.

Tekneyi bir araca yükleyip veya vinçle çekip Van Gölü’ne indirmeyi planlayan Belek, yazın gezi amaçlı, kışın ise balıkçılık yapmak için tasarladığı tekneye kamyon motoru taktığını ifade etti.

16 metre uzunluğunda ve 4.5 metre genişliğinde yapılan teknenin işçilik hariç 30 bin YTL’ye mal olduğunu kaydeden Belek, "İş yerim olmadığı için tekneyi evin önünde yapıyoruz. Teknede benimle birlikte 3 kişi daha çalışıyor. Tekne yapma mesleği babadan geliyor. Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü mezunuyum; ancak bu mesleği babamın yanında öğrendim. 10 senedir 10 ila 20 arasında tekne yaptım. Şimdi ise teknenin bazı bölümlerini yaptığımda babamın fikrini alıyorum. Baba mesleğini yaşatmaya çalışıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 17:33:21
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 11:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?