2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Protesto tutuklamaları

Van'da geçtiğimiz salı günü çıkan olaylar sırasında yakalanarak gözaltına alınan ve dün ilgili mahkemeye çıkarılan 3'ü çocuk 18 kişiden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yönelik gerçekleştirdiği kara harekatını protesto etmek amacıyla düzenlenen basın açıklamasının ardından çıkan olaylarda 18 gösterici gözaltına alınmıştı.

Zanlıların, İl Emniyet Müdürlüğü'nden 3 gün süren ifade vermelerinin ardından dün sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünde geçirildikten sonra Adalet Sarayı'na getirilmişlerdi.

Cumhuriyet Savcısı, tarafından yapılan sorgunun ardından 3'ü çocuk 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 11 kişi ise '2911 Sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na Muhalefet', 'Görevli Memura Mukavemet' ve 'Kamu Malına Zarar Vermek' suçlarından dolayı tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildiler.

Yaklaşık 4 saat yargılanan zanlılardan 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 8 kişi ise tutuklanarak Van F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 11:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?