5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Puhu doğaya bırakıldı

'LOKMAN HEKİM'İN İYİLEŞTİRDİĞİ PUHU DOĞAYA BIRAKILDI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi gören puhulardan biri yeniden doğaya bırakılırken, diğeri ise hayvanat bahçesine gönderildi.

Hakkari'de avcılar tarafından vurulan ve iki haftadan beridir Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde yoğun bir tedavinin ardından puhulardan biri Çatak ilçesinde doğaya bırakılırken, kanadına protez takılan ve uçamayan diğeri ise Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi.

'Lokman Hekim' olarak bilinen Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, iki puhuya ilk olarak serum, ardından da antibiyotik tedavisi uyguladığını belirtti. İki haftalık tedavinin ardından iki puhudan birinin uçma kabiliyetine yeniden kavuştuğunu, kanadına protez takılanın ise uçamadığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Aslan, "Puhular bize geldiğinde kanatlarında ciddi zedelenme vardı. Klinikte yaptığımız yoğun tedavi sonrası puhulardan birisi iyileşti ancak diğeri ise uçamayacak" dedi.

'LOKMAN HEKİM'İN İYİLEŞTİRDİĞİ PUHU DOĞAYA BIRAKILDI
'LOKMAN HEKİM'İN İYİLEŞTİRDİĞİ PUHU DOĞAYA BIRAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 17:28:02
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 17:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?