2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Ramazan denetimleri arttırıldı

Van Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan ayı nedeniyle rutin yapılan denetimler arttırılırken, kaçak hayvan kesen ve korsan çiğköfte satarak halkın sağlığını tehlikeye atanlara göz açtırılmıyor.


Belediye Başkanlığı Zabıta ve Veteriner Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir ekip ile şehir genelinde sürekli olarak denetim yapıldığı belirtildi. Denetimlerini arttıran Zabıta ekipleri üretim ve satış merkezlerini mercek altına aldı.

Belediye ekipleri, kaçak kesim yaparak sağlıksız ortamda halka ucuz et satanlara ve Ramazan ayı dolayısıyla artış gösteren korsan çiğköftecilere göz açtırmıyor. Şehir merkezinde korsan çiğköftecilere baskın düzenleyen ekipler hijyenik kurallara uymayan ve bayat olan çiğköfte ve malzemelerine el konuldu.


Hayvan pazarı ve çevresine düzenlenen baskınlarda ise kaçak kesim yapanlar suçüstü yakalandı. Zabıta ve Veteriner Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak et kesimi yapanlara yönelik gerçekleştirilen baskınlarda ele geçirilen etlerin uzun süre bekletildiği ve aşırı sıcaklarla birlikte koktuğu tespit edildi.


Kaçak kesilen et ve korsan yapılan çiğköfte malzemesine el konulurken, bu tür denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 19:08:57
Güncelleme :6 Eylül 2008 Cumartesi 19:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?