3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Ramazan sonrası tüketim uyarıları

Van'da özel bir hastanede Acil Müdahale Servisi Dr. olan Mehmet Doğan, Ramazan ayının bitimiyle birlikte az yiyeceğin tüketilmesi gerektiğini belirterek vatandaşları mide rahatsızlıklarına karşı uyardı. 

Dr. Mehmet Doğan, özellikle Ramazan Bayramı'nda birçok vaka ile karşılaştıklarını belirterek, vatandaşların bayramda vücuduna fazla yüklenmemesi gerektiğini söyledi. Oruç tutan midenin bir ay boyunca küçüldüğünü vurgulayan Dr. Doğan, bunun daha sonra aşırı yüklenmeden dolayı büyüdüğünü anlattı. 

Dr. Doğan, "Birçok vatandaşımız Ramazan ayının bitmesi ile birlikte yağlı ve etli yemek tüketimine ağırlık vermektedir. Birden yüklenme olduğu için vücudun metabolizması tamamen değişiyor. Bu da kişinin mide rahatsızlıklarına bağlı birçok sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Bunların yaşanmaması için herkesin dikkat etmesi gerekmektedir. Bu tür günlerde çocuklarda ishal, yetişkinlerde mide ağrısı, midenin yanması gibi olaylar başta gelmektedir. 

Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği derken, midenin karşılaştığı durum vücudun kötüye gitmesine neden olmaktadır. Bu konuda tüm vatandaşlarımız vücudu yemeğe yavaş yavaş alıştırmalıdır. Aniden yüklenmemelidir" dedi

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 17:47:39
Güncelleme :27 Eylül 2008 Cumartesi 17:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?