2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Ramazan'da beslenme tavsiyeleri

Van Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer Ramazan ayı süresince yeterli ve dengeli beslenme konusunda vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.


Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Ramazan ayında yetersiz, bilinçsiz ve dengesiz beslenmenin çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti. Dr. Ahmet Özer, oruç tutan bazı vatandaşların, gün boyu aç kalacakları düşüncesiyle iftar veya sahurda gereğinden fazla ve hızlı yemek yemelerinin hazımsızlık, mide ağrısı, kabızlık, kan şekeri ve tansiyonda ani yükselmelere neden olduğunu söyledi.

Özer, "Bu tür sağlık sorunlarından uzak kalabilmek için iftar ve sahurda yavaş yavaş ve az miktarda yemek yenilmeli, yemekler ağızda iyi çiğnenmelidir. Ramazan ayında 3 öğün beslenme düzeni 2 öğün olarak değişmekte, sabah kahvaltısının yerini sahur, akşam yemeğinin yerini iftar almaktadır. Bu nedenle iftar ve sahur arasına konulan ara öğünlerle dengeli beslenme sağlanmalı, aşırı yağlı kızartma ve kavurmalarla hamur tatlıları, şekerleme ve aşırı tatlı besinlerden uzak durulmalı, kolay hazmedilen, mide ve bağırsak sisteminde uzun süre kalabilen sebze, meyve ve kepekli ekmek gibi posalı besinler ile besin değeri yüksek gıdalar tercih edilmelidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 10:05:12
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 10:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?