6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Referandum çalışmaları start aldı

REFERANDUM ÇALIŞMALARI VAN'DA START ALDI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçen ve halkın oylamasına gidecek olan paketin, anayasanın kalbi olduğunu ifade ederek, bu ülkede artık taşların yerine oturduğunu söyledi.

TBMM'de tamamlanan oylamaların üzerine Van'da referandum çalışmalarına da start verildi. Anayasa değişikliği paketini halka anlatmak üzere Edremit ilçesine gelen AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, ilk olarak AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi. Edremit Öğretmenevi Kampı'nda yapılan toplantıya ilçeye bağlı köy muhtarları da katıldı. AK Parti Edremit İlçe Başkanı Hudeyda Demir'in açılış konuşmasını yapmasının ardından söz alan Kayhan Türkmenoğlu, anayasa değişikliği paketinin içeriği ile ilgili bilgiler verdi. Ülkenin geçmiş dönemlerde yaşadığı sıkıntıları bir bir anlatan Türkmenoğlu, 80 yıl boyunca buralara hiçbir hizmetin yapılmadığını kaydetti. Son 8 yıl içerisinde çok güzel eserlerin yapıldığını ve bu eserlerin mevcut hükümet sayesinde ortaya çıktığını dile getiren Türkmenoğlu, "Tüm bölgelere muhakkak ki bir eser konulmuştur. Hizmet adına bu iktidara soyunanlar laftan öteye gidememiştir. Biz bu çalışmaları yaparken hep statüko denen sistem, engeller çıkarmıştır" dedi.

 

- "HALKIN TEMSİLCİLERİ HİÇBİR ZAMAN İSTENMEMİŞTİR"

Türkiye'de her 5 kişiden birinin yargıdan şikayetçi olduğunu vurgulayan Türkmenoğlu, bunu çözmek için kimsenin bir şey yapmadığını belirtti. 54'lü yıllarda halkın temsilcisi Adnan Menderes ve arkadaşlarının bulunduğunu anlatan Türkmenoğlu, "Halkın iradesi ile oraya gelen ve güzellikler yapan bir başbakanı asacaksın ve ardından 'Egemenlik Kayıtsız ve Şartsız Milletindir' diyeceksin. Statüko bir karabasan gibi halkın hep üzerindeydi. Ardından iktidara yine halkın temsilcisi olarak Turgut Özal geliyor. Halkın cebinin dolar gördüğü, evlerine televizyonların girdiği bir dönem. Kimse bunların ne olduğunu bile bilemezdi. Bugün ihracat başta olmak üzere Türkiye bir yerlere gelmiş ise bunda Turgut Özal'ın büyük emekleri bulunmaktadır. Menderes'te olduğu gibi burada da dış güçler yine entrikalar içerisine girerek halkın temsilcisini indirmek için girişimlerde bulunmuşlar ve Türkiye'nin tekrar rayında çıktığı dönemlere girmesine sebep olmuştur" ifadelerini kullandı.

Van'a 10 yıl içerisinde bir yatırımın yapıldığını, onun da bir hastane olduğunu ifade eden Türkmenoğlu, 57. hükümet başbakanının 21 saat dinlendiğini 3 saat çalıştığından söyledi. Recep Tayyip Erdoğan'ın ise tam tersi 3 saat uyuduğunu ve 21 saat çalıştığını vurgulayan Türkmenoğlu, "Bu ülkede taşlar artık yerine oturuyor. Bu hükümetin sabahlara kadar çalıştığı günleri biliyorum. Bu süreç içerisinde Türkiye nerden nereye geldi. Her yerde açılış ve hizmet var. Başbakan Erdoğan 1,5 senedir Van'a gelmiyor ve o süre içerisinde açılması gereken 232 hizmet bulunuyor" dedi.

 

- "BU PAKETİ HERKES İSTİYOR"

Sözlerine anayasa değişikliği paketi ile devam eden Kayhan Türkmenoğlu, "Bu iş halktan yeteri oyu aldıktan sonra kara güçler istediklerini gerçekleştiremeyecek. Bu sistem bir kitap fırlatıldığında dolar fırlamayacak. Bütün dengeler yerli yerine oturacak. Anayasa değişikliği sayesinde ellerinde malzeme gitti ve onlar bittiler. Bu paket yüzünden bizlere şerefsiz dediler, sizler adına hakaretler gördük. Bunu bize değil millete söylediler. Herkesin arzu ettiği, halkın benimsediği bu anayasa paketi yeterli oyu sağladı, ama geçerli oyu sağlayamadı ve bu halka gidilecek. İş artık yasallaşacak. Bugün 82 Anayasa'sında olduğu gibi dayatma yapanlar yok. Halk kendi iradesi içerisinde hareket etmektedir. Bu statüko zihniyet, hükümeti çalışamaz hale getirdi. Darbe yapan adam artık bu devletin adaleti önünde hesap verecek. Bu çıkartmış olduğumuz yasa AB kriterlerine göre yapılmıştır. Birçok ülkede neyse bizde de öyle. Sosyal yapıdan kültürel yapıya, ekonomiden her şeye kadar çıkartılmış en büyük yasadır. Vatandaşın gündelik yaşamına etkileri pakette var. Vatandaşın yaşadığı ekonomik ve sosyal sıkıntıların temel nedeni demokrasi ve hukuk normlarının yerine oturamamasıdır. Küçük zümreler refah içinde yaşarken kitleler sistemi sorgulayamıyor, düşüncesini açıklayamıyor" diye konuştu.

Kayhan Türkmenoğlu, daha sonra Edremit Kaymakamı Nurullah Ertaş ve Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan'ı ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Van Çimento Fabrikası'na da geçen Türmenoğlu, burada Genel Müdür Niyazi Rüzgar ile bir süre sohbet ettikten sonra şehir merkezine gelerek esnafları ziyaret etti. Kahvehanelerde oturan vatandaşlarla da bir süre oturan Türkmenoğlu, burada da paket ile ilgili bilgiler verdikten sonra Kurtuluş Akay'ın yaptırmakta olduğu 5 yıldızlı otelin inşaatını ziyaret etti.

Öte yandan referandum çalışmaları kapsamında AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ise Gevaş ilçesinde aynı çalışmalar içerisinde bulunarak halka bilgiler verdi. TBMM'nin tatile girmesi ile birlikte Van milletvekillerinin bir hafta boyunca halk başta olmak üzere sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek paket hakkında bilgiler verecekleri bildirildi.

REFERANDUM ÇALIŞMALARI VAN'DA START ALDI
REFERANDUM ÇALIŞMALARI VAN'DA START ALDI
REFERANDUM ÇALIŞMALARI VAN'DA START ALDI
REFERANDUM ÇALIŞMALARI VAN'DA START ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 18:57:05
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 19:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?