6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

'Referandum' startı!

AK PARTİ REFERANDUM ÇALIŞMALARINA START VERDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Gençlik Kolları Başkanlığı, Anayasa değişiklik paketi için yapılacak referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını dile getiren siyasi partilerin gençlik kolları başkanlıkları ile bazı sivil toplum örgütlerini (STÖ) ziyaret etmeye başladı.

AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanlığı 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandum ile ilgili çalışmalarına start verdi. İlk olarak Saadet Partisi'ne (SP) gelen AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Acar, yardımcıları Selami Taşdemir, Naci Uçkan ve Suat Gülaçar ile birlikte SP Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Gündüz ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

Burada bir süre sohbet eden taraflar, Anayasa değişiklik paketi ile ilgili fikir alışverişinde bulundular. Bu değişikliğin Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile bir ilgisinin bulunmadığını, bunun sadece ülkenin geleceği için önem taşıyan bir girişim olduğunu ifade eden Eyüp Acar, bazı kesimlerin bu değişikliği AK Parti'nin getirmesini hazmedemediklerini belirtti. Bunun hem parti hem de başta türlü şekillerde algılanarak, öne sürülmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Acar, "Bu ülkenin geleceği için büyük bir öneme sahip olan bu değişikliğin göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Bunun AK Parti'ye mal edilmemesi daha doğru bir yaklaşım olur. Bu ülkenin yaşadığı bir çok sıkıntı hepimizin yıllardır dile getirdiği sıkıntılardır ve bunların çözümü yolunda bir düzenleme getirilmişse bu şekilde bakılmalıdır. Bunu sırf AK Parti yaptı diye sekteye uğratmak, huzur ortamının gelmemesi için bir takım girişimlerde bulunmak doğru bir yaklaşım değil. Umarım 12 Eylül'de halkımızın da büyük bir kesimi doğru karar alarak, ülkenin önünü açacaktır" dedi.

Acar, Anayasa değişikliği ile ilgili kitapçıkların birkaç gün içinde ellerinde olacağını ve bunları kenttin dört bir yanına dağıtacaklarını kaydetti. Acar, bu kitapçıklar için aynı zamanda stant kuracaklarını da anlattı.

SP Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Gündüz ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, paketin başarıya ulaşması konusunda gerekli desteği her platformda vereceklerini belirtti.

AK Parti Gençlik Kolları grubu, 'Evet' diyen Büyük Birlik Partisi ile bazı dernek ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etmek üzere bulundukları yerden ayrıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 16:24:01
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 16:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?