5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Rekortmenlere plaket verildi

Van'ın Erciş ilçesinde kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerine düzenlenen bir törenle teşekkür plaketleri verilirken, 49 yıllık mükellef olan Erciş Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Onursal Başkanı Abdurrahman Gözütok da onur belgesiyle ödüllendirildi.

Haşmet Bedii Kürüm Caddesi üzerinde bulunan ETSO hizmet binasında gerçekleşen plaket verme töreninde konuşan Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, mükelleflerin gelir ve kurumlar vergisi konusunda göstermiş oldukları üstün duyarlılık için kendilerine teşekkür etti.

AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun ise yaptığı konuşmada, kazandığının büyük bir kısmını tekrar ilçe ekonomisine geri veren çok değerli mükellefler kutlayarak, "Ülkenin kalkınmasına, ülkenin imarına, ülkenin eğitimine, sağlığına, hayatın her alanına kullanılmak üzere devletimize geri vermekteyiz. Doğru vergi verebilmek, zamanında vergi verebilmek biraz da eğitim çalışmalarıyla ilgilidir. Özelikle küçük yerleşim birimlerinde esnafımızın neyi, ne kadarını vergi olarak vereceğini onun muhasebesini nasıl yapacağını bunu bilerek nasıl yapması gerektiği konusunda bilgi yetersizliğinin olduğunu zaman zaman karşılaştığımız olaylarda görüyoruz. Eğitim çalışmalarına mutlaka önem verilmelidir. Vergi Haftası bu amaçla iyi bir fırsattır. Bu arada sıralamada dereceye giden ilçe esnafımızı, tüccarımızı candan tebrik ediyorum" dedi.

Erciş Vergi Dairesi Müdürü Şenol Yıldırım da, vergi bilincinin mutlaka vatandaşlara aşılanması gerektiğini bildirdi.
Konuşmaların ardından, 2007 yılı vergilendirme dönemi gelir vergisi sıralamasında ilk sıraları alan Erciş 1. Noteri Ali Güldan, Erciş 2. Noteri Durmuş Doru ile Eczacı Mehmet Aslan, kurumlar vergisinde Kaya Kale Otomotiv Tic. San. Ltd. Şti, Silahtaroğlu İnş.Hrf. Ltd. Şti ile Akbeniz Sağlık Hizmetleri San. ve Ltd. Şti. yetkililerine teşekkür plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ayrıca, ilçede 49 yıldır aralıksız mükellef olan ETSO Onursal Başkanı Abdurrahman Gözütok'a da onur belgesi takdim edildi.

Ödül verme törenine, İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun, 108. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Sadullah Sadullahoğlu, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, Erciş Vergi Dairesi Müdürü Şenol Yıldırım, Çelebibağı Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu, ETSO Başkan Yardımcısı Bülent Çelik, kamu kurum amirleri, oda ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile mükellefler iştirak etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 12:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?