3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Rektör'den 2008 değerlendirmesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, üniversitenin 2008 yılı çalışmalarını değerlendirerek geleceğe yönelik plan ve projeler hakkında bilgi verdi. 

YYÜ Senato Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Ceylan, ilk olarak üniversitenin kurulu olduğu Zeve Kampüsü'nde yıl içinde yapılan ağaçlandırma, yeşil alan, altyapı ve kanalizasyon çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Ceylan, 20 yıllık kanalizasyon hatlarının önemli bir bölümünü yenilendiğini vurguladı. 


Üniversite bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi'nin açıldığını ve Hukuk Fakültesi ile Yabancı Diller Fakültesi'nin açılması için Üniversite Senatosu'nda karar aldıklarını kaydeden Prof. Dr. Ceylan, "Bu fakültelerin önümüzdeki yıllarda öğrenci alımlarına başlayacak. Üniversitenin bir bölge üniversitesi olması için mevcut fakültelerin eksikliklerinin giderilmesinin yanı sıra yeni fakültelerin açılması için çalışmalarımız var. Eczacılık, Sağlık Bilimleri ve Mesleki Eğitim fakültelerinin açılması için ilgili birimlere müracaatlarımız oldu. Bu konuda olumlu cevap alacağımızı düşünüyorum. 2008 yılı içinde fakültelerimizin öğrenci alım kontenjanları yükseldi. Kısa süre içinde öğrenci sayısının 20 bin'e kadar çıkacak" dedi.


Devlet Planlama Teşkilatı'na bu yıl 4 milyon YTL değerinde proje sunduklarını anlatan Prof. Dr. Ceylan, buradan gelen parayla üniversitenin Merkez Laboratuar binasını yaptıklarını ve malzeme alacaklarını vurguladı. Bu dönem içinde TÜBİTAK'a proje sunumunda ciddi artışların olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ceylan, bu artışın TÜBİTAK'ta ilgiyle karşılandığını da kaydetti. 

Avrupa Üniversiteler Birliği'nin yaptığı dış denetim sonucunda Van YYÜ'nün Türkiye'de ilk 18 üniversite arasına girdiğini dile getiren Prof. Dr. Ceylan, ocak ayı içinde kendi üniversiteleriyle ilgili bir raporun açıklanacağını kaydetti. 

Üniversite olarak Van başta olmak üzere bölgenin, ekonomik, sosyal, eğitim ve sağlık alanlarındaki sorunların tespiti ve çözümü konusunda araştırmalar yapacaklarını anlatan Prof. Dr. Ceylan, "Bu bağlamda üniversitemiz bünyesinde 12 ayrı çalışma grubu kurduk. Bazı grupları yaptığı çalışmaları ilgili birimlerle bir çalıştay düzenleyerek aktardılar. Bir kısmı henüz çalışmanın başındalar. Bu çalışma grupları, Van İli Sağlık Koşullarının İyileştirilmesi, Eğitim Sorunları, Halkla ilişkiler ve Üniversite Paydaş İlişkiler, Kültür ve Spor Yaşamı, Şehir Planlaması ve Çevre, Sosyo-Ekonomik Gelişmesi, Öncelikli Bölgelerin Kalkındırılması, Enerji Sorunları ve Alternatif Enerji, Üniversite ve Sanayi İşbirliği, El Sanatları, Bitkisel ve Hayvansal Üretimi ve Zemin Çalışma gruplarıdır. Bu çalışma grupları yapacakları araştırmalar ve sonuçları ile ilgili olarak yerel televizyonlarda anlatarak halkı bilgilendirecekler" şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Ceylan'ın düzenlemiş olduğu değerlendirme toplantısında, rektör yardımcıları Prof. Dr. Hayrettin Okut, Prof. Dr. Hülya Özdemir, Prof. Dr. Duran Bolat ve üniversite bünyesinde kurulan 12 çalışma grubunun başkanları da hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:34:10
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 23:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?