4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Rektörün evine şok baskın!

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan bir kararla, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın Zeve Kampüsü'nde bulunan evinde, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince arama başlatıldı. Rektör Aşkın ve eşinin, evlerinde arama yapıldığı sırada Azerbaycan'da olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, akşam saatlerinde Aşkın'ın YYÜ Zeve Kampüsü'nde bulunan konutuna gitti. Aşkın ve eşi Azerbaycan Bakü Üniversitesi'nin davetlisi olarak Bakü'de bulundukları için, polis Rektör Vekili Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Ceylan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zühre Şentürk, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Işık Tepe ve Hukuk Müşaviri Okyar Soydan'ın gelmesiyle evde aramaya başladı.

Polis konutta aramasını sürdürürken, Rektör Vekili Prof. Dr. Ayşe Yüksel dışarı çıkarak gazetecilerin ısrarı üzerine kısa bir açıklama yaptı. Yüksel, dosyanın hazırlık aşamasında olduğunu, gerekli bilginin Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınabileceğini söyledi.

Daha sonra konuta polis gözetiminde Van Müze Müdür Vekili Mete Tozkoparan ve bir arkeolog da getirildi. Tozkoparan, konuta neden geldiğinin sorulması üzerine, "Rektör Yücel beyin evindeki koleksiyondaki eserler ile bizdeki kayıtlı olanları karşılaştıracağız. Çeşitli dönemlere ait 232 ile 240 adet arasında eser var" dedi.

Bu arada, polis ekiplerinin, YYÜ Rektörü Aşkın'ın konutunun yanı sıra bugün Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Ceylan ve Prof. Dr. Ayşe Yüksel ile Genel Sekreter Işık Tepe, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zühre Şentürk'ün de evinde arama yaptıkları bildirildi. Büyük gizlilik içinde yürütülen operasyonun henüz hazırlık aşamasında olması nedeniyle, adli makamlar tarafından bilgi verilmeyeceği ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 11:04:47
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 15:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?